[]

Koku hk.

Bir şeyin kokusu başka bir şeyi aklınıza getiriyor mu?

mesala benim; limon kolonyası kokusunu duyunca bayramlar aklıma geliyor, misafirliğe gittiğimize kolonyadan sonra çikolata verirlerdi o aklıma geliyor.

bir de masaj jeli kokusu gelince aklıma seks geliyor

sizin?

 
Evet.
Bazen şehir dışında, şehirler arası yolculuk molalarında islak toprak, ot, gubre, kokusu aklıma köydeki anilarimı getiriyor.

Yemek kokusu da aciktiriyor.
  • Amaranta ursula  (26.03.19 14:27:11) 
Ihlamur kokusu kreşimi hatırlatıyor


  • lcha  (26.03.19 14:30:37) 
silgi kokusu ilkokulu getiriyor :)
hele arı maya oof

  • passion rules the game  (26.03.19 14:33:17) 
koku hafızası denen bir şey var, bu herkesin başına gelen çok normal bir şey.

bazı limon kolonyaları cenazeleri aklıma getirir, teyzem öldüğünde ortamda fenalaşan herkes eline koluna kolonya dökmüştü çünkü. ama bi markanınki var, o da aklıma direkt kusmuk getiriyor. g.tüyle içen bir arkadaşımız balkona kusunca masayı sandalyeyi sarhoşun yüzünü gözünü kolonya ile yıkamıştık, kokular karışıp iğrenç olmuştu.

matbaadan yeni çıkmış kuşe kağıda basılı dergi kokusu beni 1993 yılında karum'a götürür. çünkü o yaz tatilinde oralardan bir amiga dergisi almıştım, kokusu hafızaya işlenmiş demek ki.
  • kibritsuyu  (26.03.19 14:44:01 ~ 16:37:58) 
yol kenarlarında otları temizliyolar ya makine ile. kesilen otun kokusu köyümü getiriyo aklıma.


  • spirit crusher  (26.03.19 14:49:38) 
ana duyu bu, herkesin aklına elbette geliyor bir şeyler. koku imzadir.


  • hasmetizm 2046  (26.03.19 15:16:54) 
@kibritsuyu'unun dediği gibi koku hafızası deniyor buna. Herkeste olan bir şey.

Eskiden kullandığım parfümlerin kokusunu alınca hangi dönemde kullandıysam o zamana geri dönmüşüm gibi hissettiriyor.

Yumuşatıcı ve parfüm kokuları bazı insanları hatırlatıyor.

Bunlar dışında termoforların garip bir kokusu olur, o kokuyu çok severim nedense. Önce teyzemin evini sonra hafiflemiş ağrıyla uykuya dalmak üzere olmayı hatırlatıyor.
  • Mossy  (26.03.19 15:18:51) 
insanın en kuvvetli hafızası koku hafızası bence. bir koku ile istediğiniz zamana dönebilirsiniz


  • ssiradanbirigibi  (26.03.19 15:26:08) 
benim de kullandığım parfümler o zamanları aklıma getiriyor, özellikle lisede kullandığım şekerli bir parfüm. bir de yeni dökülmüş asfalt kokusu çocukluğumu aklıma getirir.


  • tabirimekruh  (26.03.19 15:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.