[]

Abd'de İngilizce

Merhaba,

Hollanda'da İngilizce master yapacağım. Bu yıl başlarsam eğer Mayıs'ta ABD'ye dil kursuna gideceğim, Eylül'de de Hollanda'da okul başlıyor. Toefl skorum 74 ve şartlı kabul durumundan ötürü Eylül'e kadar 90 olması lazım. 3,5 ay yeterli mi sizce? Sadece puan için demiyorum genel anlamda 3,5 ayda İngilizcemin yeteri kadar ilerlememesinden ve eğitim hayatımda zorluklar yaşamaktan çekiniyorum. Diğer ihtimalde ise 4 ay Türkiye'de dil kursuna gidip ardından Abd'de 6 ay kalacağım. Ve okula 2020 Eylül'de başlayacağım. Bu da 1 yıl kayıp demek.

Tavsiyelerinizi rica edeceğim, teşekkürler

 
Native Speaker işi mühim bence. Maddi durumunuzu bilmiyorum ama ABD'ye gitmenizi salık veririm. Ek olarak Memrise kurslarına baktınız mı hiç?


  • leo1905  (26.03.19 12:27:33) 
fazla ertelemenin anlamı yok, bu yıl başlayacak şekilde planını yap. toefl gibi sınavlarda sınav yöntemine iyi çalıştığın takdirde bile 5-10 puan yüksek alırsın. 16 puanlık farkı 3.5 ay ingilizce çalışmayla kapatabilirsin.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (26.03.19 12:43:15) 
Biraz daha açarsam eğer 2 seçeneğim var bu konuda tavsiye istiyorum. Maddi olarak sorun yok bir burs kapsamında oluyor her şey.

Toefl skoru 74 olan İngilizcesi yeterince iyi olmadan mastera başlamaya çekinen birisi için;

Seçenek 1: 3.5 ay ABD dil kursu + Eylül 2019'da master başlangıç
Seçenek 2: 4 ay Türkiye'de dil kursu + 6 ay ABD dil kursu + Eylül 2020'de master başlangıç

Bu konuda tavsiye bekliyorum. Sizce 1 yıl kaybetmeyi göze almalı mıyım? İngilizcemin iyi olması ve master yıllarımda sorun yaşamamam için ABD'de 3,5 ay yeterli olur mu?
  • but that was just a dream  (26.03.19 12:46:48) 
Bence mastırı ertelemeyin, ihtiyacınız olan ingilizceyi mastır sürecinde de öğrenirsiniz çünkü. Erasmusta bile 2-3 ayda çatır çatır konuşabilmeye başlamıştı insanlar. TOEFL'dan 90'ı alabildiğiniz anda mastıra başlayın derim. Hollanda zaten süper ingilizce konuşulan bir yer, dersleriniz de ingilizce olacaktır.

Ha ama maddi sorun yok, gidip gezerim en kötü doya doya diyorsanız, mastır başlayana kadar keyif yaparım diyorsanız bir de konuyu o açıdan da değerlendirebilirsiniz. Elin Amerikalısı, Avrupalısı sırf keyfine 'Gap Year' yapıyor, bizler geçim derdi yüzünden yarış atı gibi checkpoint kovalıyoruz. Benim en büyük pişmanlıklarımdan biri üniversitede hazırlık okumamış olmak.
  • taurina  (26.03.19 13:13:43) 
Bence maddi sıkıntı yoksa 4 ay Türkiye'de dil kursu + 6 ay ABD. Hem çok iyi öğrenirsiniz, hem de farklı bir tecrübe olur.

Toefl'da 74'den 90'a iki ay sınavın püf noktalarına çalışarak bile çıkarsınız zaten.
  • noluyo yaa  (26.03.19 14:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.