[]

Temel Seviyede Makyaj Bilgisi

Merhabalar. Günlük hayatta çok makyaj yapan, yaptığında da cilt makyajı yapan biri değilim. Makyajdan anladığım far, ruj ve hava koşulları uygunsa rimeldir.

Baktım atı alan herkes üsküdarı geçmiş de makyaj ustası olmuş.. Günlük hayatta makyaj yapmamaya devam edecek olsam da önemli ve özel günlerde makyaj yapmak istemekteyim. Youtubeda birkaç video bakayım dedim de uygun bir şey bulamadım (popüler makyaj kanalları benim isteğimin fersah fersah ilerisinde videolar çekiyorlar) Benim makyaj niyetim şu şekilde:

1.) Ciltteki renk farklılıklarını nötrlüyecek basic bir ürünüm olsun. Cildim tok dursun.
2.) Allık (bronzer?) olsun yanaklarıma kan gelsin.
3.) Şimdi yaptığım gibi dümdüz far sürmekten öteye geçip, gölgeler şekiller yapabileyim, gözlerim ateş etsin.
4.) Doğal tonlarda ruj süreyim, makyajım ağır olmasın.

Evet hayalim bu. Ancak ne hangi cilt ürününü almam gerektiğini, ne de nasıl sürmem gerektiğini bilmiyorum. Bana bir yol gösterir misiniz? Ürün olur, youtuber olur, vlogger olur, her tavsiyeye açığım.

Teşekkürler şimdiden.

 
Buna yazacak çok şeyim var da şu an mobildeyim. Yarın gün içinde yazacağım.


  • interview with the vampire  (25.03.19 22:36:29) 
ben de okuyacağım.


  • mobydick  (25.03.19 23:00:54) 
senin cilt tipine, ten rengine göre değişecek konular. doğal tonlarda ruj bile ten ve dudak rengine göre değişiyor, birisinde doğal duran diğerinde kendini çok belli edebiliyor. kimsenin şunu al diyerek verdiği öneriler de tutmayabilir, paran çöpe gidebilir. o yüzden kendin keşfedeceksin. başarılı makyaj yapanların hepsi deneye deneye, uğraşa uğraşa kendilerini geliştirmiş oluyorlar. deneyerek öğrenebilirsin sen de. kolay gelsin.


  • xvyz  (25.03.19 23:09:02) 
cilt rengine uygun bir bb krem ile cilt tonunu eşitleyebilirsin. cildin koyu ise medium bir bb krem olabilir. iyice dağıtarak eşit olarak yedirerek yüzüne sür. açık tenliysen light bir bb krem olur. hafif bir şeftali tonunda allığı hemen elmacık kemiğinin altından kulağına doğru birer fırça darbesiyle halledebilirsin. ve nude tonlarında bir ruj hoşuna gidecektir.
far konusunda bir şey yazamayacağım, hiç kullanmam, olayım envai çeşit göz kalemi.

  • asuman necla latif banu  (25.03.19 23:30:30) 
ya bu bb krem'ler ne ayak? ben de onu soracaktım. cilt tonuma göresini bulamadım. açık renk, nötr alt ton. hepsi koyu ya da sarımsı kalıyor.


  • QweAsdZxc  (25.03.19 23:38:15) 
bence cilt makyajı yapma. çünkü gözün alışıyor, cilt makyajı olmadan kendini kötü hissetmeye başlıyorsun. özel günlerde neyse de günlük olarak cilt makyajı yapılması bence doğru değil eğer çok çok sorunlu bi cildin yoksa. ha eğer gözaltı morlukların vs varsa oralarda concealer / kapatıcı kullanabilirsin. ben wetn wild almıştım ben en son.
2e8xsi33c68y40xn210xncwe-wpengine.netdna-ssl.com

allık ve bronzer gerekli mi bilemedim. bende ikisi de var hiiiç kullanmadım. neden aldığımı da bilmiyorum. zaten eğer tüm yüzün tek renk değil ise yani komple suratı fondöten ile kaplamadan allık ya da bronzer kullanmak saçma geliyor.

ben sedefli farları seviyorum. bordo, gri, kahverengi tonları... genelde göz pınarına yakın kısım beyaz veya sedefli çok açık sarı, kalanı da koyu renk far şeklinde ilerliyor göz makyajı. şunun gibi 8k5elgxy.rocketcdn.com
göz çukuruna boca ettiği simi görmezden gel. o kısım için flormarın beyaz tekli farını alıp kullanabilirsin.
150li far paleti almak yerine üçlü beşli tekli vs al. şu tonlar ideal 1.bp.blogspot.com
hatta şu ilk farımdı dibine kadar kullanmıştım clicks.co.za
zaten benzer tonlarda topluyorlar. absolute new york'un tekli sedefli bir serisi var, onun bordosu da güzeldi.

bi eyeliner al, denemelere başla. tüplü olanlar benim en çok rahat ettiklerim. productimages.hepsiburada.net dipliner yazıyor ama aradaki farkı hala anlayamadım.
eyeliner yerine farı sürdükten sonra gözün dış kısımlarına çok ince fırça ile siyah far uygulayabilirsin.
şunun gibi 8k5elgxy.rocketcdn.com
(ben gözün alt kısmına hiç bişey sürmüyorum, far rimel vs.)

hava durumu ile rimelin ne alakası var bilmiyorum ama ipek kirpiğin yoksa rimelsiz çıkma derim. hele hele far sürüp rimel sürmemezlik yapma.
en sevdiğim rimel;
www.dikkatkesil.com

ruj hiç kullanmıyorum. kendi yüzümde çok rahatsız ediyor. nivea çilekli/vişneli liptick kullanıyorum.

bence bu işin oluru deneme yanılma yöntemi.
  • elorelia  (26.03.19 09:31:28) 
Tekrardan merhabalar,
Şimdi herşeyden önce cilt tipiniz çok önemli böyle şeylerde. Cilt bakımınızdan makyajınıza kadar cildinize uygun ürünler kullanmanız çok çok önemli.

Cilt bakımı ile başlayalım:
Herşeyde önce günde en az 2 litre su içmeyi unutmayın. vücudu içten temizlemek de çok ama çok önemli.
Öncelikle cildinizi temizleyip, her gün nemlendirmeniz önemli. Ayrıca her gün de güneş koruyucu kullanmanızı öneririm. Bu durumda cilt makyajı yapmasanız bile cildinizin ışıltısı olacaktır sağlıklı bir şekilde. Nemlendirici ve göz kreminizi yine cilt tipinize göre seçmenizi tavsiye ederim. Yağlı cilde özel su bazlı nemlendirici kremler var ya da kuru ciltlere özel bol nemlendirme etkili kremler seçmelisiniz.

Ten makyajına geçelim:
Başlangıç olarak, cilt renginiz tabii en önemlisi, açık tenli misiniz koyu tenli misiniz bilemiyorum, o yüzden renk eşitleyici bb veya cc krem tavsiye edeceğim. bu kremlerin renkleri ya beyaz ya da nude renginde olup, cilt tonunuza göre adapta olabilirler.Bu kremleri şikayetlerinize göre tercih edebilirsiniz. Üzerlerinde yazıyor. Internetten de araştırabilirsiniz.
1- www.hobi.com.tr
2- www.hepsiburada.com
3- www.kozmetikcim.com
4- urun.gittigidiyor.com

Bu ürünlerden bazılarında ya da hepsinde SPF koruma var. ben içlerinden bir ve dört numarayı kullandım. ikisinden de memnun kaldım. bunlar beyaz kremler, cilt tonunuza göre adapte olup ton eşitliyorlar. hem de güneşten koruyorlar.

Benim düşüncem, fondöten işine girmeyin, öğrenip araştırdıkça kendiniz deneye deneye en iyisini bulacaksınızdır.

Göz altlarınız mor ise veya yorgun görüntü sıkıntınız var ise kapatıcı olarak size wet'n wild kapatıcısını önereceğim: www.etiksecimler.com
bunun rengini siz kendinize göre seçmelisiniz. gratislerde satılıyor. göz makyajı yaparken de göz kapaklarınıza biraz yedirirseniz hem primer görevi görecektir, hem de göz tonunuzu eşitleyeceği için farlar daha görünür olacaktır.

Gelelim allık ve bronzera:
Bu ürünlerin amaçları farklıdır. Allık sadece yanaklara doğal bir renk vermek için, bronzer ise bütün yüze renk vermek için kullanılır. benim tavsiyem allık kullanın. gülümser pozisyonda çıkan elmacık kemiklerinize hafifçe sürseniz yeter. Yine cilt tonunuza göre açık veya koyu allıklar tercih edebilirsiniz. ben yıllardır h&m allıklarını kullanıyorum. fiyat performansa göre baya iyiler. ama allık dediğinizde marka çok farketmiyor. sadece fazla uygulanmamalı. sevdiğim markalar, loreal, h&m, pastel, essence, wet'n wild

Göz makyajına geçelim:
elinizde olması gereken bir adet far paleti var. marka olarak wet'n wild tavsiye edeceğim.
www.yasemin.com
bu paletle çok çeşitli doğal tonda makyajlar yapabilirsiniz. göz farı paletlerinizde dikkat etmeniz gereken şey, içinde hem mat hem parlak tonların olması. nasıl yapabileceğinizi de burada anlatmak yerine youtube da araştırmanızı tavsiye edeceğim. basic eye makeup diye aratırsanız çok fazla sonuç çıkacaktır. türkçe izlemek isterseniz de basit göz makyajı diye aratmanız yeterli olacaktır.

Eyeliner: en sevdiğim eyeliner - the balm schwing eyeliner
Rimel: en sevdiğim rimel - maybelline lash sensational

Kaşlar:
kaşların bir yüzü ne kadar toparlayabileceğine inanmazsınız. bunun için size kalem değil kaş rimeli önereceğim. essence veya pastel in renkli kaş rimelleri, kendi renginize göre seçmelisiniz. düzeltip bırakırsanız farkı göreceksiniz.

ruj:
piyasada çok çeşitli nude ruj var. benim en memnun kaldıklarım : pastel, essence, rimmel london, loreal mat rujları. bunları gratis ve watsons larda bulabilirsiniz. ton öneremeyeceğim, ama deneyerek bulabilirsiniz.
bu konuda da söylemem gereken, parlak ruj mu seviyorsunuz yoksa mat mı, buna karar verip söylediğim markalarda hepsinin çeşitlerini araştırabilirsiniz.

şimdilik bu kadar olsun, atladığım birşey var ise mesajla sorabilirsiniz.
  • interview with the vampire  (26.03.19 11:46:47 ~ 11:54:06) 
Youtube'da Niyans in Motion kanali var.
Ürünleri hakkini vererek yorumluyor. Almak istedigin ürünleri kanalda aratip yorumlara bakarak karar verebilirsin.

  • chitosan  (26.03.19 11:59:12) 
Herkese çok teşekkürler. :)


  • okuyamıyom ben ya  (04.04.19 14:36:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.