[]

Kedimiz çok bozdu

Başta dilsiz herhalde hiç sesi çıkmıyor dediğim kedi şimdi her ayağa kalktığımda mama istiyor. Bir süre bakan arkadaş her miyavladığında kıyamadı mama verdi sanırım, o yüzden bizden de aynı muameleyi bekliyor.

Normalde verdiğimizin iki katını versek bile bir-iki saat sonra yine başlıyor. Diğer kedi doyup kenara çekiliyor, o hiç susmuyor.

Kızıyoruz, susana kadar vermiyoruz vs. işe yaramıyor. Ne yapabiliriz, kedimiz bozuldu mu?

 
Mama olduğuna eminseniz, mama kabını sürekli dolu bırakmayı deneyin. Nasıl mı? O başka şeyle ilgilenirken, mesela biri diğer odada onu oynatırken, diğeri mama kabını doldursun. Sonra o fark etsin dolu olduğunu. "Lan bi dakka dolu bu" deyip yumulsun. Yani kediye, bak burada hep mama var telaşa gerek yok kısmını öğretmek için, mama kabını çaktırmadan dolu bırakın. Mama koymayı heyecanlı bir olay halinden çıkartmak lazım yani.

Ben küçükken böyle alıştırdım. Mamaya karşı hiç bir olayı yok benimkinin. Balık ver azıcık yer, aman sonra yerim der bırakır. Orada hep mama var kısmını bilmeli.

Veterinerler kızıyor böyle yapmama. Yemesi gerektiği kadarını bilemezmiş. Ama kedim mutlu. Çok da yemiyor.
  • windowsguvenlikduvari  (25.03.19 15:59:48 ~ 16:00:28) 
Siz Kediyi eğitmeye çalışırsanız o sizi eğitmeye başlar. Mama kabını küçültüp yine istediği zamanlarda mamasını azalta azalta verin. Yediği miktara alışıp yeterli mamayla doymaya başlayınca düzeleceğini düşünüyorum. Bir kaç gün sürebilir. Kolay gelsin.


  • rakidabalikolsa  (25.03.19 16:02:18) 
Kilosu nasıl? Kısırlaştırdınız mı? Eğer kilo sorununuz yoksa kabı hep dolu olsun.


  • master of ceremonies  (25.03.19 16:13:23) 
@master of ceremonies Kilosu var biraz, o yüzden normal öğünden biraz az veriyoruz. Yaklaşık 4 yaşında. Kısırlaştırmaya karar verdik, kızgınlığının bitmesini bekliyoruz.

Bitmeyen bir iştahı var, hafta sonu bir yere gideceğimiz zaman iki günlük mama koyuyoruz daha evden çıkmadan dörtte üçünü çoktan yemiş oluyor.
  • chicha  (25.03.19 16:18:19) 
hep mama koymayin. kilo sorunu da varmis zaten. biz de ayni hatayi yaptik zamaninda, yaslandikca ve kisirlastirma sonrasinda ne oldugunu anlamadan bir kilo aliyor üzülüyorsunuz.
en dogrusu günlük belli bir gram hakki olsun, veterinerin de önerdigi ölcüde. bu ölcüyü ikiye bölün yarisini sabah yarisini aksam verin.
yani bir ölcü kabi edinmeniz ve yas, kg, cins vs düsünerek veterinerinizden uygun ölcüyü ögrenmeniz gerek. sonrasi kolay. birkac hafta sürekli isteyecektir. sonra ögrenecektir mama saatlerini.

bizimki sadece sabah 7de ve aksam 5te miyavliyor mesela. cünkü yemek saati belli. ve kilo kontrolünü de böylece yapabiliyoruz.

lütfen sürekli mama birakmayin. ekstra durumlar evde olmadiginiz zamanlar harici tabii ki..
bu arada evde olmadiginiz icin toplu mama vermeniz gerekince de biz yine ölcüyle veriyoruz. ama hepsini ilk günden bitirdigi icin normal ölcünün iki kati gibi birakiyorum ben genelde.

ama hep kontrollü ilerleyin.

bu arada kizginlikta demissiniz, yemekten degil de kizginliktan da bagiriyor olabilir. o sürecte hepten deliriyorlar durduk yere bile bagirabilir. siz inanip fazladan mama vermeyin. kedilerin gercekten cok yemege ihtiyaci cok. bizim kizimiz 50 gr yiyor günlük.
  • kaputt  (25.03.19 16:46:52 ~ 16:47:31) 
Mama verdikçe daha çok şsteyecek. Eski düzenize dönün her ağladığında kesinlikle mama vermeyin. Bilsin ne kadar ağlasa da mama alamayacağını.


  • fasulyek  (25.03.19 19:30:06) 
Yavru değilse belli olsun maması.
Kısırlaştırılınca daha da ısrarı artacaktır. Şimdiden alıştırmak iyi olur.
Günlük mamasını sabahtan ayarlayın. Size uygun olan saatlere göre bölün. Zamanla ısrarının şiddeti azalır.
Diğer kediyi için de: eğer mamasını yemiyorsa kaldırın kabı bir sonraki öğün saatine kadar. Yiyip bitirmeyi öğrensin. Diğeri onun mamasına dadanmasın.
  • master of ceremonies  (25.03.19 20:09:03) 
4 yıl kedi baktım ve öğrendiğim tek şey: kedilerin köpekler gibi eğitilemeyeceği. o mama verilecek.


  • xvyz  (25.03.19 20:13:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.