[]

Köpeğim eskisi gibi iştahlı değil. Sebebi?

Labrador kırması 13 aylık erkek köpeğim aşırı iştahlıydı ama 2 haftadır eskisi gibi değil. Neredeyse mama kabından kaçar hale geldi. İlk koyunca yemiyor daha sonra peynir vs. gibi çok sevdiği şeyleri gösterip mamasının içine atıyorum anca onu görünce gelip yiyor. O da bazen bitiriyor, bazen yarım bırakıyor. Enerjisinde falan bir problem yok yani oyun oynuyor, koşuyor, zıplıyor.

Neden böyle olmuş olabilir?


 
Mevsim geçişlerinde öyle olabiliyorlar. Bir de büyüyünce iştahları azalıyor. Benim köpek öyleydi. Yavruluktan çıkınca özellikle kuru mamayı anca hayatta kalmak için yemeye başladı. O yüzden 14 sene boyunca kuru mamasını yoğurt, yemek artıkları vesaire ile vermeye başladık.


  • denizgonen  (25.03.19 13:45:43) 
Arada bir doku ve sıcaklık değiştirmey denediniz mi?
Bazen kuru mamayı biraz mikrodalgada ısıtıyorum, 20 saniye falan, ağzını yakmayacak ama mamanın kokusunu açığa çıkaracak gibi. o zaman yiyor.
Ağzı/dişleri falan da acıyor olabilir, yumuşak bir şeyler tercih ediyor olabilir.
Bizimki kemoterapi gördü bu sene, bütün acılarını mamayla özdeşleştirdi, hatta 17-18 kilodan 11-12'lere düştü, ancak o zaman zorla yedirdik ölmesin diye. yoksa zorla yedirmek normal şartlar altında pek tavsiye edilmiyor.
o dönemlerde pirinç, kabak, havuç, tavuk ciğerini birlikte pişirip, blender'da ezip şırıngayla ağzına besledik.
arada biraz yoğurt, kefir de (orta boy bir köpekte iki üç çorba kaşığını aşmadan) verebilirsiniz.
Geçmiş olsun.
  • cedilla  (25.03.19 13:48:13) 
Böyle durumlarda en basit çözümden en karmaşık çözüme doğru gitmek en mantıklısı bence. Sizin durumunuzda en basit çözüm mamanın markasını ya da cinsini değiştirmek. (Bununla ilgili bir bilgi vermemişsiniz, bunu denemediğinizi varsayıyorum o yüzden.)

İşe yaramazsa altında başka nedenler aramak (mevsim geçişleri, hastalıklar) ve veterinere götürmek gerekebilir.
  • inawen  (25.03.19 15:23:01) 
Mama bayat/bayatlamis olabilir.


  • habarbey  (25.03.19 19:19:22) 
kişo kaybı bol su içme gibi belirtiler var mı ? eskisi gibi hareketli mi ? böbrek ve karaciğere bakmak gerekebilir. ihmal etmeyin


  • oscar  (25.03.19 19:57:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.