[]

lisans eğitiminden sonra alan değiştirme.

Şu sıralar harıl harıl yüksek lisans programı arıyorum marketing, leadership vs. üzerine ancak edebiyat fakültesi çıkışlıyım. Ne kadar programa baktıysam hep “degree in business management” yazıyor. Şevkim kırılmaya başladı. Edebiyat okudum diye heyecan duyduğum ve çalışmak istediğim bir alana nasıl geçiş yapabilirim?

Sunacağınız öneriler için şimdiden teşekkürler...


 
tezli mi tezsiz mi baktıkların


  • cenkist1903  (25.03.19 03:30:03) 
ya yurtdışına çıkacaksın ya da odtü boğaziçi gibi okullara başvuracaksın. Türkiyedeki çoğu üniversite lisansüstünde alandışı kabul almaz.

Ancak yüksek yapmak istediğin alanda bilgi sahibi olman da önemli. Lisans okuyanların bilgilerine sahip olmalısın.

"Ben yüksek lisans yapmak istiyorum" geçerli bir neden değil seni almalari için
  • fake fakeoğlu  (25.03.19 03:45:42) 
ben de benzer süreçler yaşadım/yaşıyorum.

bahsettiğin alanlarda bildiğim kadarıyla alan dışı kayıt mevcut. işletmeye dair yl programlarında genellikle belirli bir alanda lisans diploması istenmiyor. araştırdığın okulları değiştirmen gerekiyor sanırım. yani bir program için bazı üniversiteler alakalı diploma isterken bazıları istemiyor.

klinik psikolojide dahi psikoloji lisansını şart koşmayan, bilimsel hazırlık okutarak eğitim verebilen okullar mevcut.

mimarlık, mühendislik gibi teknik alanlar olmadığı sürece illa ki bulursun. örn:

marketing.bilgi.edu.tr
ects.gsu.edu.tr
sbe.yeditepe.edu.tr
www.sbe.itu.edu.tr(tezli-tezsiz)

yani hiç birisi önkoşul koymamış bahsettiğiniz şekilde. yurtdışı için mi araştırdınız siz?
  • kahverengi mont  (25.03.19 08:28:20) 
Ozel universitelere bakabilirsiniz. Bilgi, Yeditepe, Bahcesehir gibi iyi ozel okullar yardimci olabilir egitimi de iyidir. Ben de yuksekten doktoraya alan degistirdum, bu nedenle bir donem bilimsel hazirlik okudum. Siz de bir donem ya da yil bilimsel hazirlik okumayi kabul ederseniz sorun cikacagini sanmiyorum.

Devlet universiteleri ne yazik ki zor. Bogazici benim alanimda 10 kisilik kadro acti, ilk 10'a girmeme ragmen alinmadim.
  • Traveler  (25.03.19 09:28:14) 
cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. evet, yurt dışı yüksek lisans programlarını araştırıyorum.
baktığım programların hepsi tezli.

  • umutlarivarolankisi  (25.03.19 22:11:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.