[]

30 yaş üstünde hücre yenilenmesi oluyor mu?

hiçbir sağlık sorunu olmayan iyi beslenen spor yapan sigarayı bırakmış 32 yaş hatun kişi olarak merak ediyorum hücrelerim yenileniyor mu? yani gittikçe daha güzel olmayacağım evet ama durmadılar da di mi? mesela cildim şu sıralar biraz bozuk (hala yokedemediğim güneş lekeleri) ama 6 ay sonra düzelebilir di mi vb.? e bunun içinde hücerelerin yenilenmesi gerek sonucta kaç yaşında duruyor bu yenilenme?

tüm 20 li yaşlarımı berbat beslenme günde 2 paket sigara sıfır spor ve sağlıksız bir yaşam stili nerde akşam orda sabah ile tükettim. sabah 5 te yatıp öğlen kalkıyorum.

3 sene önce duruldum aklım başıma geldi. 25 yaşında sanıyor insanlar bana bakınca. (şanslıyım) yine de merak ediyorum 20 lerdeki hatalarımı geri alamasam da bir daha asla tekrarlamayarak şu anki halimi korumaya devam edebilir miyim yoksa 20 lerin hataları birgün kabus gibi üstüme çökecek mi aniden?

edit: genetik olarak öle aa genç gösteren aile, aa süper ciltli kadınlarız biz gibi bir hikayemiz yok.

 
hücre yenilenmesi dursa ölürsün :)
beyin hücrelerinin bile yenilendiğini keşfettiler.
25ten sonra yavaşlar. bazı etkiler de yaşlanmayı hızlandırır. aşırı güneş, sağlıksız beslenme, sigara, alkol, stres vs. güneşlenmekten hoşlanıyorsan bol faktörlü krem kullanmalısın. ayrıca artık güneş ışınları öyle altında saatlerce yatılacak gibi değil hiç. yani atmosfer değil aslında. ama güneş de gittikçe daha parlak olacak.

bazı dokular acaip hızlı yenileniyor. ağız içi, göz, dil. cilt de çok yavaş değil. kalıcı olmayan çoğu leke 3 yılda tamamen kayboluyor.
güneş lekelerine çok çok dikkat etmelisin. bu yaz güneşte kalırsan iyileşmesi zorlaşacaktır. olabildiğince kaç yaz güneşinden.
  • kediebesi  (29.03.10 14:00:59 ~ 14:04:58) 
asla güneşlenmiyorum kediebesi çünkü çok beyazım üstelik güneş ve zararları konusunda çok küçük yaşta bilinçlendirildim. bendeki lekeler güneş gözlüğünün dısında kalan yanak bölümünde 2 günlük bir tekne turunda oluşuverdi korunsam da engeleyemedim suya gir çık gir çık derken)

ayrıca anlattığım gibi o saydıklarını (artık) kullanmıyorum.
  • medre  (29.03.10 14:06:30) 
ehe insan ne biçim dağıtıyor di mi o yaşlarda :)
ben de yeni fark ettim durumu. (tam senin fark edip döndüğün yaşta)
geçer o lekeler. çok uğraşma, kozmetik filan. kendi haline bırak biraz. arada bir hafif bir peeling filan hallolur.

evet bu etkileri yıllar içinde silebilir hatta kalıcı olmayanları da bir nebze geri alabilirsin mesela önümüzdeki 10 yılda. :) sigara, alkol, beden yorgunluğu filan epey hızlı bir şekilde eski haline dönüyor. ama bir kötü durum var. o da yıllar içinde artan stres. genç olup da keyifle dağıtırken insan stresli günlerdeki kadar hasar almıyor bence.
  • kediebesi  (29.03.10 14:09:12 ~ 14:14:26) 
editte düştüğünüz notta yer alan kısım bizim ailede kadın erkek geçerli olmasına rağmen ilk kez bu sene güneşten korktum. kıytırık mart güneşi cildimi inanılmaz acıtmaya başladı ki buğday tenliyim. güneşe şehir içinde bile dikkatli çıkın, ben sadece bir çay bahçesinde otururken ve sokakta gezerken bu kadar etkilendim.
bunun dışında bol bol su için ve elma tüketin. her ikisi de cilde inanılmaz fayda sağlıyor. cildi ve aslında tüm vücudumuzu yenileyen, temizleyen de karaciğer olduğundan karaciğerinize iyi bakın, deve dikeni tüketin, ben her gün kapsül yutamam derseniz bolca enginar tüketin. ister haşlayın, ister zeytinyağlı yapın ki yeme de yanında yattır o ;), ister salataya doğrayın.
sağlıklı pırıl pırıl bir ciltle nice yaşlar alın!
  • wenge  (29.03.10 14:36:36) 
cilt yenileyen merhemler var ama kullanımı riskli biraz 1 hafta kadar acı verebilir. acnelyse diye bir krem bu 2 gün sürdükten sonra 1-2 gün sonra dökülmeye başlıyor cilt alttan yenisi.. ama kızarıp bozarabilirsiniz sakat şey.


  • yuto  (29.03.10 19:05:45) 
kadınlarda çocuk olsun diye hormonlar sürekli yeniliyor vücudu diye biliyorum, menapozdan sonra ani çöküyorlarmış ama. onun dışında cilt için e vitamini almanı öneririm. + bol c ve d3 vitamini.


  • joepiscopo  (29.03.10 20:51:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.