[]

Siber Güvenlik veya Yapay Zeka yapay zeka alanlarında çalışan var mı?

varsa ve mesaj gönderebilirse birkaç konuda fikirlerini almak istiyorum.




 
Buradan sorarsan yardımcı olalım.


  • roket adam  (24.03.19 23:23:19) 
Rokete katılıyorum herkes faidelensin


  • mirty  (24.03.19 23:39:50) 
muhtemelen biraz dialog gerektireceği için mesaj daha uygun olur diye düşündüm ama buraya da yazayım;

yeni mezun bir bilgisayar mühendisi kadar bilgisi ve deneyimi olan biri için, bu alanlardan birinde uzmanlaşmak ayrı ayrı ne kadar sürer? hangi araçları kullanmak, nasıl ilerlemek gerekir?

edx.org kursları, dokümanlar vb. tamam, ama biraz daha spesifik araçları öğrenmek istiyorum. biraz tips & tricks gibi. sektör hangi araçlara hakimiyet istiyor, nereye doğru gidiyor, tüm günü boş olan biri için ne kadar zaman ayırarak ne kadar sürede orta seviyeye gelinebilir, vs.

aslında 35 yaşındayım, it bilgim var ancak mezun olduktan sonra teknik posizyonlarda çalışmadım, o yüzden yeni mezun kadar deneyim ve bilgiye sahibim. yurt dışında bu iki alandan birine karar vermeye çalışıyorum, birine odaklanacağım. seçim yapmamı kolaylaştıracak her türlü öneri de makbule geçer.
  • lordoz  (24.03.19 23:59:21) 
benim çalıştığım siber güvenlik biriminde 11 ayrı uzmanlık bölümü var. Planlama, tespit, cihaz yönetimi, pentest, iç güvenlik, dış güvenlik vs gibi. Bana kalırsa burada işler biraz merak edip araştırarak yürüyor. İlgi duydugunuz alan neyse ona yönelin kod analizi mi, cihaz yönetimi mi, Level 1 destek mi, level 2 destek mi gibi. Mesela kendim için konuşmam gerekirse ben yazılımdan hiçbir şekilde anlamam fakat planlama ve ürün yönetimi tarafım kuvvetlidir. Sektörün gidiş yönü MSS seviyesi için konuşmam gerekirse SD WAN ve SOAR altyapısı üzerine gidiyor bu iki konu içerisindeki kırılımlarda uzmanlığınız olursa kariyeriniz için gerçekten çok iyi olur diyebilirim.


  • mirty  (25.03.19 09:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.