[]

Hangi Çadırı almalıyım?

nisan sonu foçada kullanacağım iki günlüğüne. senede 2-3 kere falan anca kullanırım. amatör amaçlı yani.

hangisini tercih etmeliyim? 2 kişi kalınacaktır.

1. ihtimal:
www.decathlon.com.tr

2.ihtimal:
www.hepsiburada.com

3.ihtimalÇ: bütçemi aşıp ve paraya kıyıp mutlaka bunu mu almam gerek:
www.decathlon.com.tr

teşekkürler şimdiden

 
Decathlon’daki yeter. Çadırdan önemli olan şey içidir. Güzel bir battaniye, yedek eşofman, kapşonlu vs alın yanınıza. Geve 1-2 saat hava baya baya soğuk olur, önlem alın.


  • super kahraman olsaydim baba olurdum  (24.03.19 22:53:14) 
bende aynı model 5 kişilik çadır var bana soracak olursanız büyük alın. mesela tek kalacaksanız 3 kişilik alın. bende 5 kişilik var 2 kişi çok rahat kalıyor. içine mobil buzdolabı büyük sırt çantaları yiyecek içecek vs hepsi de sığıyor.


  • ergenpezeveng  (24.03.19 22:56:39) 
Kamp alanina yuruyerek mi ulasacaksin?
Kampta minimalist mi olacaksin
Kamp mevsimin yaz mi olacak
Ve hep tek mi olacaksin bunlara gore bir sey bakalim
  • unabomber  (24.03.19 23:20:20) 
Hocam benim bi defa dilim yandı, yerinde gidip görmeden almıyorum artık. Siz de bi bakın, kontrol edip öyle alın bence.


  • rumeli beylerbeyi  (24.03.19 23:23:01) 
@unabomber
Ulaşım araçla, nisan sonu foçada. Ama yazın da almışken kullarınım bi iki kere. İçinde geceleri uyuyabilsek ve iki kişi sığsak yeter. Daha önce bu tarz etkinliklere dahil olmadığım için ne beklemem gerektiğini pek kestiremiyorum açıkçası.

Bütçem 150-200 seçeneklerimden görüldüğü üzere. Ama yok olmaz bunlar denirse 300’e zorlayacağım kendimi. Sanırım daha fazla yukarı çıkamam.
  • adwokat  (24.03.19 23:32:50) 
2 kisiyseniz 3 kişilik bir çadır almanız konfor sağlar. Ayrıca çift katlı olmasına dikkat edin, diğeri terleme yapar ve düzgün havalanmaz. Bu minvalde sonuncu.


  • habarbey  (24.03.19 23:38:31) 
2 kişilik denilen çadırlar yatay olarak gerçekten de sadece 2 kişinin sığabileceği çadırlardır, eşya koymaya yeriniz kalmaz, eşya koyarsanız 2 kişi rahat edemezsiniz. Arpenaz'ın 2+ olanları vardı bir zamanlar, çadır girişinde daha uzun tenteleri vardı, bu sayede eşyaları çadır girişine, tentenin içinde kalacak şekilde bırakıp içerde kendinize alan yaratabiliyordunuz. Sitede bulamadım şimdi ama yakınızda dechatlon varsa gidip sorabilirsiniz.

Araç ile gidecekseniz yine Decathlon'da kolay kurulumlu (2 seconds) çadırlar var, taşıması amelelik ama kurması gerçekten çok rahat. Bütçeniz yetiyorsa ya da az bir fark varsa, kamplara araç ile gitmeye devam edecekseniz mutlaka bakın.

Ek olarak, genel olarak yazın/ılık/sıcak havalar için Decathlon'da Fresh&Black serisi var. İç tarafı simsiyah, dolayısıyla ışıktan ve ısıdan koruyor, güneş altında bile olsa çadırınız sıcaktan bunalarak uyanmıyorsunuz, konforu epey arttırıyor. Dezavantaj olarak beklediğinizden daha geç uyanabilirsiniz.

Ben olsam bütçem elverdiğince 2 kişilik Fresh and Black, 3 kişilik Fresh and Black veya 3 kişilik 2 seconds Fresh and Black alırdım, ki sonuncusunun fiyatı sanırım 700 liraları geçti :(
  • taurina  (25.03.19 10:38:40) 
arpenaz 2 uygun bence. evolite tek katli gordugum kadariyla. yazin kullanacak olsaniz bile cadiriniz cift katli olsun ki icerde olusan nemi disari atabilsin cadir. yoksa cadir yuzeyine degen esyalariniz hep islanir.

2 kisilik olan ile 3 kisilik arasinda bir kilo fark var. her zaman arac olmayabilir, hafif malzeme candir. esyalar da her turlu ayak ucuna, cadirin dis bagaj bolumune sigiyor. cadir uyumak icin ayrica, cok genis olmasinin bir anlami yok bence. kimisi cadirda oturur vaziyetteyken rahat etmek ister, onun icinde dom tip uygun zaten. 2 kisiligin yuksekligi 105cm. kis kampi yapacak olsaniz su gecirmezlik degeri falan onemli olurdu ama bunlar yaz kamplarinda isinizi gorur.
  • jimicik  (25.03.19 11:32:46) 
iki kişilik çadır tek kişi içindir. 3 kişilik 2 kişi için.
iki katlı olması, alt katın fileli olması önemlidir. ilk başta ucuz diye alınan çadırlar, sonra kampı seven kişiler için tam bir çöpe dönüşecektir.

  • hasmetizm 2046  (25.03.19 11:40:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.