[]

kaloriferin sıcaklığının degismesi

termostat yok. kaloriferin sicakligi sürekli değişiyor. aynı şey sıcak su için de geçerli. ev sahibi ve servis elemanı kaloriferin sıcaklığının değişmesinin normal olduğunu söylüyorlar, öyle mi? kombide belirlediğimiz sıcaklığa gelince soguyormus kalorifer, sonra tekrar ısınıyormus.

sıcak su için bugün üç yollu vana değiştirildi, sorun düzelmedi. yarın da ısı sensörü değiştirilecekmis. yine olmayacak gibi geliyor bana :(


kalorifer ve sicak suyun ısı sensörleri farkliymis. acaba kaloriferin ısı sensörü de problemli olabilir mi diye sordum. servis elemanı " hanimefendi, kaloriferiniz ısınıyor sorun yok" vs dedi.


sizin de kaloriferinizin sıcaklığı sürekli değişiyor mu, bu normal mi? duşta suyun sürekli ısınıp soğuması problemini yasadiniz mi? evetse bunu nasıl çözdünüz?

 
benimki de öyle, hem kalorifer hem sıcak su. taşındığımda kombi yeniydi, birkaç aylıktı daha, o zaman bile oluyordu. hala oluyor, baktırmadım. çok masraf çıkar diye baktırmaya korkuyorum.


  • pati  (24.03.19 21:42:58) 
Petek sabit bir ısıda durmaz, ayarladığınız ısıyı aşınca söner belli bir sıcaklığa düşünce tekrar yanar, bunu yaparken ses de çıkarır kombi. Ama duşta suyun ısısının değişmesi muhtemelen su tesisatından kaynaklı bir problemdir.


  • limondanhallice  (24.03.19 21:47:22) 
onceki evimde de bu sorun vardı, duşta sıcaklığın değişmesi sorunu. orada önce problemin yaylı mil olduğunu soylediler, değiştirildi sorun çözülmedi. meğer su tesisatında kaçak varmış. ama orada sürekli basınç düşüyordu, burada böyle bir sorun yok.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (24.03.19 21:55:35) 
Devamli ayni sicaklikta olmasi icin kombinin 24 saat yanmasi lazim, oyle bir yanmaya kombi dayanmaz zaten.


  • acemi  (24.03.19 22:36:35) 
Bendede aynı sıkıntı var sorun gaz kelebeğinde.


  • ZetaStar1903  (25.03.19 00:21:48) 
gaz kelebeği denilen şey acaba bugün servis görevlisinin " gaz ayarı yapacağım ama çıkarılmıyor, bir bütün bu" vs dediği şey mi :/

ve @zetastar siz sebebi biliyorsunuz ama sorun çözüldü mü?
  • yuvarlanantencereninkapagi  (25.03.19 00:26:08) 
Gaz kelebeği vana gibi düşünün doğalgazı yanma odasına vermesi gereken anda vermiyor su geç ısınıyor duş alırken aniden soğuyor. Kaloriferlere doğrudan bir etkisi yok. Benim kombim için internette 400 TL gibi bir paraydı servis 600 TL istedi değiştirmeye değmez dedim yaptırmadım.


  • ZetaStar1903  (25.03.19 22:31:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.