[]

skolyoz

selamlar mübarek insanlar!sabah doktora gittiğimde soltarafımda ki ağrılar için doktor film çektirmemimi söyledi neyse bunu hallettikten sonra filmimizi aldık.doktorun söylediği durum skolyoz'muş.fizik tedavi falan verdi.ve ömür boyu bu illetle yaşayacağımızı söyledi.neyse şimdi kafama takılan şey bu durum fizik tedavi'yle falan iyileşir mi?.ya da bu skolyoz mu ne-ulan isminde bile hayır yok-neler yapabiliriz.önerileriniz tavsiyeleriniz nedir?




 
omurga eğriliğidir. fizik tedavi, bir de ışınla sıcaklık tedavisi, özel hareketleri...
olabildiğince düzeltebilmek için spor yapmalısınız, düzelirse de bırakmamalısınız.
geçmiş olsun.
  • kediebesi  (29.03.10 13:15:11 ~ 13:27:39) 
Kardeşimde de vardı.Fizik tedaviye gitti, araya yaz tatili girdi. Tatilde de bolca yüzdü. Tatili bitimi ise, problemi sona ermişti.
Bence bol bol yüzün fizik tedaviye ilave olarak. Bunu hayat boyu yapın. Sanırım sorununuz yok olmasa bile hafifler, ağrıları ortadan kaldırır.
Geçmiş olsun!
  • wenge  (29.03.10 14:03:01) 
Yakın bir arkadaşım fizik tedavi sonrası yapması gereken egzersizleri yapmamaya başlayınca onu zorla yogaya başlattım. 2 yıldır devam ediyor ve çok mutlu. En başta hocasına skolyoz olduğunu söyledi, hocası ona göre "sen bunu yap, şunu yapma diye" tavsiyeler verdi. 1 yıl öyle devam etti, şimdi ise her hareketi son derece rahat yapıyor ve en son film çektirdiğinde tamamen düzelmişti.

Elbette bunlar fizik tedavi ve sıcaklık tedavisi sonrası olan şeyler.
  • endless dream  (29.03.10 14:28:38) 
öncelikle geçmiş olsun. benim kızkardeşim bu yaz ameliyat oldu skolyozdan. o yüzden bayağı bir bilgimiz var ailece konuyla ilgili.

skolyoz derecesine göre ameliyat olsun mu olmasın mı kararı veriliyor. 45 derecenin altındasya, 1 derece bile altında olsa, ameliyat yapılmıyor. doktorunuz size tavsiye etmemiş belli ki, bu iyi bir şey. bir diğer kriter de 20 yaş. belirtmemişsiniz ama altındaysanız ilerleme ihtimali var, o yaşı geçene kadar kontrole gitmenizi tavsiye ederim. geçtiyseniz ve 45 dereceninde altındaysa zaten kesinlikle ameliyat etmezler.

bunun dışında doktorunuzun verdiği tavsiyelere mutlaka uyun. mesela kardeşime doktor yüzmesini önermişti ameliyattan belli bir süre sonra, o "sırtıma çok yük biniyor" dediyse de zorla yüzdürdük ve sonrasında çok rahat etti. düzenli spor en iyisi tabi.

inanın, ameliyata gerek duymuyor olmanız bile şükretmeniz gereken bir şey. tekrar geçmiş olsun. başka sorunuz olursa mail yoluyla da ulaşabilirsiniz sinemcmv@gmail.com
  • drink the stars  (29.03.10 18:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.