[]

starbucks'ta ders çalışmak?

o insan gürültüsünün, müzik sesinin ve kalabalığın içinde nasıl ders çalışıyorlar? hadi bunlara rağmen çalışabiliyorlar diyelim; e orda çalışan her yerde çalışır. özellikle starbucks'a gitmek neden? kimse onları kaldırmayacak ya da kahve almıyorlar diye taciz etmeyecek diye mi?




 
internet var tuvalet var, bütün gün otursan da karışan yok, kahve ucuz, ses de o kadar rahatsız eden bir şey değil orda.


  • nahtoderfahrung  (24.03.19 10:54:36 ~ 10:54:47) 
çalışmak için rahat ortam. bir kulaklık her şeyi çözüyor. konsantre olup kulaklığı takarsanız etrafta olup bitenleri farketmeden saatler geçirebilirsiniz.


  • ucurulmamak umidiyle  (24.03.19 10:59:24) 
Evde odaklanmak gercekten cok zor olabiliyor. Hadi yemek yiyeyim, hadi uzanayim, hadi porno izleyeyim diyemiyorsun cafeye gittiginde.


  • Traveler  (24.03.19 11:00:28) 
Her starbucks boyle degildir ama Bostanci’dakinde mesela ust kat ders calisma salonu gibiydi. Giden hemen hemen herkes ogrenci ve calisiyor oldugundan cit cikmazdi. Ders calismak icin gelmediyse de birisi ortamin sessizligini bozmayacak duzeyde konusurlardi. Ses illa bir sorun oluyor degil yani.


  • reavelyn  (24.03.19 11:08:36) 
Traveller'in dedigi sebepten tam olarak.
Gurultu de herkesi o kadar etkilemiyor. Beni direkt dibimde konusulmadikca pek etkilemez ornegin.

  • stavro  (24.03.19 11:11:53) 
Spotify'ın okuma, çalışma listelerinden birini açıyorum. Kafam önümdeki kitapta ya da bilgisayarda oluyor. Açık alan çok gürültülü olmasına rağmen sigara için orada oturuyorum. İçeceğini içerden alıyorsun gelip yerine geri oturuyorsun. Garson diye bir şey yok, taciz yok.

Benim müziksiz çalışıp okumam mümkün değil ama kimi için müzik dikkat dağıtıcı oluyor. O durumda starbucks fazla gürültülü evet.

edit: Bunlar da listeler. Çoğu 'Odaklan' kısmından.

open.spotify.com

open.spotify.com

open.spotify.com

open.spotify.com

open.spotify.com
  • m3mphis  (24.03.19 11:50:48 ~ 11:54:31) 
Traveler +1
Yemek yediğin, uyuduğun, oyun oynadığın, dizi/film izlediğin ortamda ders çalışmak daha zor. Ayrıca bazı insanlar ortam gürültüsünde daha iyi odaklanabiliyor. Sırf bu amaçla yapılmış ses kayıtları vardı çalışmak için.

  • necron  (24.03.19 11:57:31) 
starbuckslardan daha sakin otogarlar, semt pazarları gördüm. benim için oturup kahve içmek için bile fazla gürültülüyken insanların ders çalıştığını söylemesi bana da inanılmaz garip geliyor.


  • denek hayatım  (24.03.19 12:16:33) 
Valla inanılmaz çalışıyorum hem de. Ev sessiz ama üst komşu ayıdan hallice, senelerdir laf geçiremiyoruz. Sessiz evde bir ayının anırma sesi çok sinir bozucu olabiliyor. Oysa Starbucksta herkes işiyle meşgul, ses var ama motive eden meşguliyet sesi. Kimse kimseyi kesmiyor herkes önünde bir şeyle ilgileniyor. Mobildeyim link atamıyorum, benim de bu konuyla ilgili duyurum var "niye ekşide bizi gömüyorlar" temalı. Cevaplar belki yardımcı olur.


  • windows95  (24.03.19 12:23:53) 
Ve sıcak kahveyle çalışmak çok zevkli bişey ya.


  • windows95  (24.03.19 12:24:40) 
kpssye hazırlandığım zaman ya kütüphaneye gidiyordum (milli kütüphaneye bir de) çünkü insanlar aşırı sessizdi ve ortamdaki bu aşırı sessizlik mecburen önümdeki kitaba odaklanmamı sağlıyordu.

ayrıca starbuckslarda da çalışmayı seviyordum çünkü bir eve kıyasla daha verimli çalışıyordum. starbucksta da ya oturup ders çalışır kahveni içersin ya da etrafına bakarsın. kulaklığını takıp çalışınca gayet verimli olabiliyordu.
  • denizgonen  (24.03.19 13:34:27) 
müzik, internet, istediğin zaman kahve, temiz bir tuvalet, düzgün masalar, çalışmaya gelen diğer insanlarla tanışma imkanı, her köşede priz.

beni çekenler bunlar. fiyatları da bana aşırı makul geliyor.
  • babilbaligi  (24.03.19 17:21:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.