[]

kombinin ömrü dolmuş mu nasıl anlarız?

merhaba iyi pazarlar,

kombicilere sorunca ömrü dolmuş alman lazım diyorlar. onlara kalsa bu kışı da çıkartamayacak bir kombiydi.

markası baymak baxi. 2007 ya da 2008'de alınmış anladığım kadarıyla. kış aylarında yaklaşık 5 kere arızaya geçti. resetleyince düzeldi.

ancak tanıdık olup dürüst davranacak birileri yok ne yazık ki. esnafa da güvenmiyorum.

sıcak suyu biraz geç gönderiyor ve dediğim gibi resetlenince düzelen arızası oluyor.

bir kombinin proje ve montaj bedeli 5 bin lira. bu masraf gerekli mi sizce? kombinin ömrü bitmiş midir nasıl anlarız?

 
benim bildiğim kombi şofben termosifon, kazanı delinmedikçe falan kolay kolay değiştirilmez.

ha içindeki rekkor ve metal bağlantılar kavitasyondan çürümüştür, atıyorum bir safety valf değiştireyim derken başka bi yeri kırılır bakarsın çürümüş tamam dersin,kazanı mazanı delinmiştir tamam dersin de, millet parça bulamıyor eski model diye, değiştirmen lazım diyor olabilir.

ha mantıklı bir açıklamasını yapsınlar, şu yüzden bu yüzden o zaman sen de duruma bakar gerekirse değiştirirsin.
  • killerbee  (24.03.19 09:04:12) 
isin sirri guvenilir bir tamirci bulmakta yatiyor. seni carpmak isteyen biri kombinin basit bir arizasi icin bile "bunun regulatoru bitmis, devresi yanmis şu olmuş bu olmuş" deyip sana uyduruk masraf cikarabilir.

kombin degistirilmek icin cok yeni bence. ureticinin sitesindeki yetkili servislere bak.
  • tabudeviren  (24.03.19 09:09:54) 
yok abi ankara'da bi tane güvenilir adam bulamadım yemin ediyorum.


  • psychosocialll  (24.03.19 09:11:15) 
İstanbul iicn tavsiye ye gelmiştim ama. Ankara yi okudum son mesajda


  • kisa  (24.03.19 10:53:54) 
eğer tamir ücreti, yeni cihazın yarı fiyatı veya yarı fiyatına yakınsa ve cihaz sendeki gibi 10seneyi geçtiyse değiştirilir. ben değiştiririm yani.
kağıt üzerinde ömürleri 10 sene zaten. kullanma kılavuzunun bir yerinde yazıyordur.
20 seneyi devirmiş kombiler yok mu? var ama onlar senelik bakım harici servis yüzü görmemişlerdir. düzenli bakım bile yaptırılmamış bir buderus ve eca 20 seneyi devirdi mesela.
  • sutlu nescafe  (24.03.19 11:04:52) 
Hata kodu nedir? Atiyorum isi sensoru bozuktur bu yuzden hata veriyordur, 10 liraya alir degistirirsin.
Sicak suyu gec gondermesi de akis tribunun kanatlari kirilmasindandir, o da ucuz ama degistirmesi zor.

  • acemi  (24.03.19 12:44:44) 
Ankara'daysan işin kolay yahu. Fatih bank'ı çağır. Öncesinde de araştır tabi Fatih bank'ı. Ben YouTubedan vs izleyip bir sürü şey öğrendim kendisinden. Bir kere de çağırdım eve. En dürüst esnaf olabilir kendisi.


  • Fusha  (24.03.19 12:57:38) 
hiç bir şeyden çekmedim şu kombilerden çektiğim kadar. tek anladığım nokta şu kombiyi değiştirsen de, her sene bakımını yaptırsan da o kombi bir defa arıza verince adam olmuyor. bu kadar basit bir aletin dikiş tutturamaması beni çıldırtıyor. fazla pahalı bir şey alınca daha uzun ömürlü oluyor sanki ama o da pahalı yani 2 kombi parasına geliyor. ben senin yerinde olsam buradan güvenilir dedileri bir esnaf bulur güzel bir bakım yaptırırdım sonra da arıza verdikçe resetlerdim ölene kadar kullanırdım.


  • denizgonen  (24.03.19 13:13:59) 
ankara da fatih bank +1

youtube'daki videolarını izlemenizi öneririm.
  • mayday  (24.03.19 13:40:59) 
bence kombi buzdolabı ya da cep telefonu gibi değil. tehlikeli ve tasarruf önemli. on yılda yeni emniyet sistemleri çıkmış olabilir ve cihaz sıfırlanır. ayrıca 2 yıllık bir garantiniz de gelecek.
şimdi tamir için 10 yıllık kombiye gelince sırf kapağını açmak 100 tl temizlik 100 tl içerisinde bir sorun varsa artar da artar. bir de eski olduğu için tekrar sorun çıkarma oranı yıllar geçtikçe artacak.

  • silver apple  (24.03.19 14:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.