[]

en fazla kaç yıl işsiz kaldınız?

mezun olduktan sonra kaç yıl işsiz beklediniz, işten ayrılıp bekleyenleri sormuyorum




 
10. ayımdayım :(


  • candide  (23.03.19 23:01:24) 
ben 5. ayımdayım.


  • diffarentiationation  (23.03.19 23:09:00) 
Üniversite sınavına Pazar günü girdim Pazartesi işbaşı yaptım. Üniversiteyi açık öğretimden okudum zaten çalışıyordum. Yani hiç.


  • naksidil  (23.03.19 23:09:04) 
işsiz kalmak kişinin tercihi aslında.

liseden mezun olunca bi inşaat firmasında çalıştım sonra proje bitti ayrıldım. baktım etrafta ne var derken fastfood restorantlarından birinde çalışmamaya başladım. patates kızartıp bulaşık yıkıyordum. baktım olacak gibi değil lcwaikiki ye başvurdum tamam dediler part time orda çalıştım ama bu arada da sürekli çalışabileceğim işleri aradım. derken ido yenikapı da bilet satmaya başladım. oranın parası da iyiydi çalışma şartları da. ido satılınca işten çıktım ne olur ne olmaz diye güvenlik sertifikası almıştım bi yer buldum orada çalıştım. sonra orası da düzgün değildi çıktım bi otelin hesap kontrol işi için anlaştım orası da kafama uymadı askere gittim geldim iş yok. lc waikikiye girdim yine ama part time bile değil destek elemanı diyorlar. adamlar seni çağırıyor filan. günlük 30 TL mi neydi. yol yemek sana ait. haftada 1 gün çağırıyorlardı beni. 10 TL yol yemeğe gidiyordu. 20 TL kalıyordu. 4 hafta olduğu zaman aylığım 80tl oluyordu. sene 2015 :) neyse iş aramaya devam ettim. sonunda düzgün bi iş buldum. maaşı döviz ile alıyorum. asgari ücretin bilmem kaç katı. bunu da övünmek için filan değil fikir olsun diye yazıyorum.

şunu unutmayın ne bitirirseniz bitirin iş bulamıyorsanız her işi yapın. 1 her zaman 0 dan büyüktür. 80tl aylık aldığım zaman bile çalıştım. evde oturmadım.

siz çalışıp çabalarsanız karşılığı bi şekilde geliyor. ister allah rızkını veriyor deyin ister hayatın karması deyin.
  • ergenpezeveng  (23.03.19 23:16:11) 
9. ayımdayım.

mezuniyetten üç ay sonra dil eğitimi vesilesiyle malta'ya gidip geldiğim için 6 aylık süreci pek anlamadım, işsizlik gibi değildi.

şu an malta'dan döneli üç hafta oldu ve bu üç hafta bir sene gibi geldi bana. resmen kabus gibi.
  • deveyidiken  (24.03.19 00:21:56) 
mezun olduktan 1.5 ay sonra calismaya basladim ama mezuniyetten 3 hafta once is kesinlesmisti. mezuniyetten sonraki hafta gel basla dediler, ben de tatil yapicam hemen baslayamam 1.5 ay sonra gelebilirim demistim.


  • crucio  (24.03.19 01:13:57) 
ben de 9. ayımdayım. ilk 3 ay pek iş aramadım ekim hatta kasım gibi başladım aramaya ama öncesinde arasam bi şey farkeder miydi bilemiyorum. geleceğe dair de herhangi bir umudum yok. bi işe girmek istersen girilir tabi ama vasfıma yakışan bir işe girmek istiyorum.


  • semaforo de medianoche  (24.03.19 01:34:38) 
3

edit: 3 ay. @ergenpezeveng ile yaklaşık aynı.
  • babilbaligi  (24.03.19 17:23:34 ~ 25.03.19 07:24:24) 
@ergenpezeveng, tebrik ederim öncelikle emeğinizle bir yerlere gelmişsiniz. İşsizlik asla bir insanın tercihi olamaz. Kimse işsiz kalmak için okumaz, övünülecek, mutlu olunacak bir tarafı yok. Ben geçici işlerle geçimimi sürdürüyorum,diğer taraftan da bir sürü iş ilanına başvuruyorum, dönen yok. 600 liraya ücretli okutman olarak özel üniversitelerde çalışan arkadaşlarım var. İleri de onlar da bu fiyata çalışacak yer bulamayacaklar.

düzeltme: mezun olduktan sonraki işsizlik sorulmuş; 2 ay.
  • geçerkenugradım  (24.03.19 19:05:10 ~ 19:07:00) 
Gerçek işsizlik 8 ay gizli işsizlik 5 yıl


  • photo85  (24.03.19 20:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.