[]

masaüstü pc toplamak

10 senelik macbook pro sizlere ömür. Bu yüzden yeni bilgisayar olayına girişmem gerekiyor ve detaylı bir araştırmanın sonucunda Apple'dan vazgeçmiş bulunarak 1p sene önceye, tekrar pc dünyasına kendime bırakayım diyorum. Bilgisayarı müzik, ses için kullanacağım. Bu hususta Mac'in belli başlı avantajları olsa da son dönemde müzik üreten kesim için doğru adres olmaktan çıkar gibi olduğunu gördüm, dolayısıyla pc konusunda kararım net. Yalnız laptop ve masaüstü arasında gidip geliyordum da masaüstünde karar kıldım diyebilirim. Daha sonra belki bi ipad alırım.

Bu masaüstü konusundaysa nasıl bir yol izlesem diye düşünüyorum. Hani madem toplama bilgisayar olacak, şimdi mesela i7 8400k yerine 6 çekirdekli i5 alsam 2 sene sonra onu yükseltsem, daha mı mantıklı olur? Yani direkt uzun sokuklu düşünmektense diğer parçalarda da bu şekilde mi hareket etsem? Ha bu arada ryzen vs intel sorusu da gelebilir ilerleyen zamanlarda, epey bi araştırma aşamasındayım şu an.


 
intel işlemci alıp 2 sene sonra onu yükseltsem olayı biraz hayal. intel'in hemen hemen her yeni neslinde yeni anakart da gerekiyor.

müzik, ses vs işleri için işlemci daha önplanda olur sanırım ve kullandığın programlar şayet çok çekirdekli işlemci ile daha verimli çalışıyorsa tercihin amd'den yana olsa daha iyi olur gibi. amd'de çekirdek konusunda baya bonkör oluyor
  • washe  (22.03.19 23:19:14) 
İleriye dönük sistem istiyorsan b450 anakart öneririm. Yeni nesil ryzenler de uyumlu olacak bu chipsete. Intel tarafında her seri farklı chipset istiyor, gına geldi artık. Üstelik Intel son 2 senedir ezildi Amd'ye. İyice düşürdü nanometre değerini Amd, verimi arttırdı. Üstelik kullandığı iç soğutma malzemesi intel'in çok rezil olduğu için delid gerektiriyor overclocklamak için artık. Bu sorun amd'de yok. Ayrıca intel çoğu işlemcisinin çarpan kilidini kapalı tutuyor. Amd'de en ucuz ryzen bile oc edilebiliyor çarpan kilidinden. Fx serisi gibi rezil işlemciler değiller ryzenler üstelik. Kutudan çıkan stock fanlar arasında bile dağlar kadar kalite farkı var. Intel laptop işlemcisi üretsin bi zahmet.


  • bos gezenin bos ustasi  (23.03.19 00:06:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.