[]

Şikayet Etmeli mi Etmemeli mi

Selamlar;

İnstagram üzerinden bir siparişim oldu. "Normalde 230 lira ama 190'a yaparım" diyip kargo alıcıya ait olarak fiyat verdi. "Kargo ne kadar tutar" dediğimde 17-18 TL arası tutar diye cevap verdi. Ben de okeyleyip kargo hariç para gönderdim. Ürünü gönderirken, kargo şirketiyle olan anlaşmasının alıcı ödemelide geçmediğini, bu yüzden kargonun 45 lira tuttuğunu söyledi. Haliyle itiraz ettim. Çok mahcup olduğunu, ne yapabileceğini sordu. Kargoyu yollarken ucuz olsun diye alıcı ödemeli yapıp kargoyu benden istemek aklına bile gelmedi.Ben de kargo ücretini paylaşalım dedim.

Olanlar bundan sonra oldu. Kadının içinden canavar çıktı. Böyle bir şeyi nasıl isteyebildiğimi, bana indirim yaptığını, o halde yaptığı indirimi ona geri ödemem gerektiğini yazdı. "İndirimi ben istemedim, siz yaptınız" dediğimde de "yapınca da kabul ettin" dedi :D

En son "20 lira size hediyem olsun. Bundan sonra müşterilerinizi doğru bilgilendirin" diyip engelledim. Benim sıkıntım 20 lirada değil ama takındığı tavır çok rahatsız etti. Şu an fatura kesmediği, vergi mükellefi olmadığı için şikayet etmeyi düşünüyorum ama ekmeğinden etmek de vicdanımı rahatsız ediyor. Sizin başınıza gelse tepkiniz ne olurdu?

 
İnstagram üzerinden alıyorsun, hıyar çıksa daha mı iyiydi? İnsanlar fotoğraf paylaşım sitesinden hangi kafayla alışveriş yapıyor anlayamıyorum.


  • diffarentiationation  (22.03.19 15:14:26) 
kargo fiyatları çok yükseldi. daha bilinçli olmanız gerekliydi. ptt kargo ile gönder fşlan deseydiniz keşke. karşı taraf da gönderirken fiyat 45 çıkınca size bildirmesi lazımdı. para kendinden çıkmayacağı için öyle göndermiş umursamayıp. ürünü doğru göndermesi bile büyük şans bence de. instagram üzerinden alışverişin hiçbir güvencesi yok.


  • adivar  (22.03.19 17:56:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.