[]

Kırık, kökü içeride dişle gezmenin riski ve +1 soru daha

Arkadaşlar, üç dişimin ikisi tedaviye başlanıp içi oyulduktan sonra tedaviye devam edemememden, bir tanesi de çürüyüp kendi kırılması nedeniyle kökü içeride, dışarıda diş yok şeklinde duruyor 1 yıldır.

Zaman zaman damağım şişiyor, apse yapıyor, iniyor. Bir tanesinin üzerinde de hep bir apse şişliği var minik şekilde, bastırınca da çok ağrıyor.

Ben bir türlü fırsat bulup tedavi olamadım. Bunca zaman bu enfeksiyonla gezmenin bir hasarı olmuş mudur? Beyne falan sıçrar, felç olursun bile diyen olunca korktum açıkçası.

Bonus soru:

Burun yanıyla elmacık kemiği arasında kalan kısımdaki et parçasını sıktığımda sağ taraftakinde ağrı ve sertlik var, sol tarafım ise yumuşacık. Sanki içi dolu, devasa bir sivilce çıkacakmış hissi var ama hiçbir uç vs. yok. Orada kist vs. oluyor mu? Bunun için nereye gitmeliyim?

 
enfeksiyon beyne sıçrar felç olursun iddialı bir önerme.

Bunca zaman bu enfeksiyonla gezmenin bir hasarı olmuş mudur?
-evet. hasarı hem ekonomik olarak oldu size, hem sağlık açısından oldu. enfeksiyon devam ettiği için de her türlü kalp hastalığına kadar gidebiliecek enfeksiyonu vücudunuzda taşıyorsunuz. risk devam.

diş kaynaklı olabilir o bonus soru. diş hekimine gitseniz olacak da eğer giderseniz..

kist her yerde olabilir.
  • bir ileti paylastim  (22.03.19 10:06:15) 
çok çok bariz bir şekilde apse yapmış dişler işte. acilen endodontiste ya da çene cerrahisine gitmelisin.
beyne apse yapması çok da iddialı bir önerme değil bu arada, görülebilen bir şey.

  • neverlose  (22.03.19 14:58:43) 
derhal tedavi olun, şakaya gelmez. Diş.i film çekecek, iltihabın durumuna göre antibiyotik verecek. Antibiyotikleri kullandıktan sonra apseler inecek, ağzınız tedaviye uygun hale gelecek, sonrasında kanal, dolgu neyse tedavi yapılıp, sorun halledilecek bu kadar. Hiç ihmale gelmez halledin. Abartı vs olarak da düşünmeyin özellikle üst diş ise göze ciddi zararı oluyormuş, yazıp moralinizi bozmayayım


  • speedy  (22.03.19 15:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.