[]

İtalya'dan gelen trafik cezasi !!

Selamlar,

Aksam posta kutusunda 2 adet zarf buldum, İtalya'dan bir avkatlik ofisinden gonderilmis. Nedir bu diye okumaya basladim ve 2015 senesinde kiraladigim arac nedeniyle kesilen cezalar oldugunu anladim. En ufak bir fikrim yok ama saniyorum ters yon ve belli saatler harici suruse yasak olan bir yola girmisim. İki cezanin toplami, faizleriyle beraber 490 eu yapiyor !!!

2015 ten bu yana is geregi cok sik Avrupa'ya gittim ama hic İtalya'ya gitmedim. Avikcasi bu cezayi da odemeyi dusunmuyorum. Bir yandan da, yarin bir gun yolum duserse pasaport kontrounde falan basima bir is gelir mi diye cekiniyorum.

Benzer bir olay yasayan oldu mu acab ? Odemezsem bir sey olur mu acaba ?

 
community.ricksteves.com

Roberto ozetlemis olayi.
  • ekyil  (21.03.19 20:42:03) 
Super, hakikaten bana da Floransa'da kesilmis ceza.


  • kint  (21.03.19 20:53:40) 
bi kere benim de basima gelmis olmakla birlikte bu sekilde italya‘ya gidip ceza yemeyen tanidiklarimin sayisi baya bi az. bana aracla yanlis yola girdigim icin gelmisti, uyari vs. görmedim ama airbnb‘de evinde kaldigim kisiye sormustum girebilirsin demisti. sonucta pasa pasa ödedim kanundan kacilmaz deyü.

italya‘da tatilde ceza yemek cok yaygin bu arada, forumlarda bi dünya tartisiyorlar. ben olsam öderdim, cezayi evine yollayacak kadar motivasyonlari varsa ülkeye tekrar girisinde basini agritmaktan geri durmazlar gibi geliyor.
  • ben de  (22.03.19 01:10:43) 
ABV o italyadan gelen trafik cezalarinin.

Bize iadeli taahhutlu geliyor postalar, imzayla almak gerekiyor, “bize gelmedi ki” diyip de siyrilamadik.

Anneme su ana kadar ayni geziden 6 tane geldi, 100er eurodan 3unu odedim ama son 3unu odeyesim yok. Abv ya.

14.30da kadin ztl (limitli trafik zonu)na girmis, 14.45te o caddeden cikmis, sonra bi caddeye girip oradan donus yapip tekrar ayni caddeye girmis.

300€ceza kesmisler. Ilkgirdigi cadde ztl, donus yaptigi cadde ztl, sonra yine ayni ilk girdigine geliyior, o da ztl. 15 dkda 300€luk ceza yemis.

Cok sinirliyim:/ bilemiyorum. Soruya cevap olmadi ama yildim, geldikce geliyor mektuplar.
Mart 2018den.

Odenmezse nolur bilmiyorum ama annemin bi daha italyaya gidesi yok zaten artik ahaha.
  • kuehles blondes  (22.03.19 01:24:20) 
iyi de cezayi arac kiralama sirketi yemis gozukur kimin arabayi kullandigi belli degil sonucta plakaya yazarlar, arac senin degil. sirket o cezalari coktan odemistir tahminim. adamlarin avukati da senden tahsil etmeye calisiyor. bence burada muhattabin devlet degil arac kiralama sirketi.

kuzey amerika'da kredi karti ile arac kiraladigin icin adamlar senin karttan sak diye cekerler cezayi, senden neden cekmemisler orasi muamma, belki de denediler kart vermedi.
  • cooperr  (22.03.19 01:41:06) 
@cooperr
Adamlar sirkete gidiyor, cunku tarih vs belli. Sirket de senin bilgini polise veriyor/ya da hali hazirda vermis oluyor arabayi kiraladiginda.
Sonra da direkt sana geliyor.
Avrupada genelde hasar vs olursa kredi kartindaki blokeden cekiliyor.
Anneme gelen cezalarda hep fotograf linkleri vardi, acip bakmistim. Bi el sallamadigi kalmis kameraya :p
  • kuehles blondes  (22.03.19 09:45:17) 
@cooperr

araç kiralama şirketleri bildiğim kadarıyla sadece otoyol geçiş gibi ücretleri karttan çekiyor. o da sadece sertbest geçiş olan, gişe olmayan yerlerde. plakaya yazılan diğer cezalar ise direkt sürücüye geliyor. hatta, kiralama şirketleri bilgilerini iletitği için ayrıca bir de komisyon yansıtıyormuş kullanıcıya ama bu tutar o zamanlar benden kesildi mi hatırlamıyorum. o zamanki kredi kartımı da şu an kullanmıyorum zaten.

@kuehles blondes

ben ödemeyi düşünmüyorum açıkçası. kaç sene geçmiş, hatırlamıyorum bile ne olduğunu. tekrardan baktım, benim de iki ceza ZTL dedikleri naneden dolayıymış.
  • kint  (22.03.19 11:09:17) 
@kint
Bizim de tum cezalar ZTL.

Odedim ama gerisini odeyesim yok yani.
  • kuehles blondes  (22.03.19 13:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.