[]

Yurtdisi numarasi ile Garanti hesabina giris yapmak

Merhabalar, TR'de halen bir banka hesabim var (Garanti'de) her ay islem yaptigim. Haliyle banka hesabima erisimde sikinti yasamayayim diye Turkcell telefon hattimi iptal edemiyorum. E Turkcell'e de her ay bir suru para gidiyor banka hesabimi kullansam da kullanmasam da. Bu isin icerisinden nasil cikacagimi cozemedim.

Garanti telefon numarami degistirmek icin ATM'ye gitmemi soyluyor. 2.5 yildir Turkiye'ye gitmedim, uzun bir sure de ziyaret etmeyi dusunmuyorum. Hadi diyelim gittim, yurtdisindaki hattimi kabul edecegini sanmiyorum sistemin.

Not: Toronto, Kanada'da yasiyorum.

Bu konuda bir fikri olan var mi? Veya yurtdisinda yasayip TR'de banka hesabi olanlar nasil bir yol izliyor?

 
Faturasız ödemeye geçip sadece hattı açık tutmaya yetecek kadar yükleme yapmanız en kolay yol, numara değiştirmeye gerek yok. Faturasıza geçmek için şahsen başvuru yapmak zorunlu mu onu öğrenin, değilse belki ilgili belgeyi imzalayıp postayla arkadaşınıza göndererek yapmak mümkü olabilir.


  • mikro patlama  (21.03.19 20:33:19) 
Faturasız hatta geçtim ben 3 ay’da bir tl yüklemesi yapıp öyle kullanıyorum.


  • Boris  (21.03.19 21:06:11) 
Amac sadece numara degistirmekse vekalet falan verilebilir mi ?


  • Diskirminant  (21.03.19 21:30:17) 
Faturasız hattı tutuyorum elimde ama bana masrafı ayda 2,83 tl falan. O da telsiz vergisi.
Yurtdışı no kullanılabiliyor bazı bankalarda sms gönderebiliyorlar. Ben daha yeni olduğu için bilgileri bile değiştiremedim o yüzden devam bir süre daha. Sonuçta sorunsuzken niye kaşıyayım.
Sadece iletişim bilgisi değiştirmek için vekalet çıkarabiliyorsunuz. Ben kardeşime çıkarttım mesela. Acil bir durumda o vekalet ile gidip bilgi değişikliği yapabiliyor.
  • ozdek  (21.03.19 22:23:44) 
4.5 yildir yurtdisindayim. bir sure yabanci numarami kullandim ama bazen sms'ler gelmiyor cok sikintili oluyor. bazi yerlerde +90 alan kodunu bile degistiremiyorsun. simdi turkcell hattimi kullaniyorum. faturali tutma, on odemeli yap. sadece tr'ye gidecegim zaman icine yukleme yapiyorum. telsiz bedelini vs kesiyorlar.


  • crucio  (22.03.19 00:00:12 ~ 00:00:51) 
Şubeye gidip dilekçe vermen gerek. Eskiden dilekçeyi yazıp faxlamak yetiyordu, 6-7 sene önce yani, artık fax kabul etmiyorlar. Yabancı numara kabul ediyorlar tabiiki. Hatta iki numara da tanimlatabiliyorsun. 3D guvenlik aşamasında hangi numaraya şifre gelsin soruyor. Geçen ay garantiden yaptirdim aynı işlemi.


  • ya volna  (22.03.19 00:00:36) 
selamlar, ayni seyi ben de denemistim ama subeye gitmeden olmuyor maalesef, is bankasi ve garanti‘yi kullaniyorum yurt disi numaramla. garanti‘ye uzun zamandir girmemistim, az önce denedim sifre degisikligi istedi, yurt disi numarana gönderilebiliyor.

is bankasinda telefona sms gelmeden girebiriliyor direkt.
  • ben de  (22.03.19 00:50:15) 
tum cevaplar icin cok tesekkurler! en kisa zamanda deneyecegim.


  • do ut des  (22.03.19 07:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.