[]

diş eti çekilmesi

bu sanırım bıraz da genetik bir problem, o yuzden hangi diş doktoruna gitsem yapacak bir şey yok, guzelce fırcalamaya calıs dıyor.

sigara iciyorum,

çay/kahve bol tüketiyorum. asitli şeyler içmiyorum.

dişlerimi gunde 2 kere fırcalıyorum, 2 gunde 1 diş ipi kullanıyorum. daha napayım, az mı yapıyorum 10 kere mı fırcalamam lazım anlamadım.

bir dişi göz göre göre kaybedıcem gıbı gelıyor, çözümü var mıdır? bilen var mı?

 
bende de aynı sorun var, dişçim listerine ile gargara yaptırıyor bakteri oluşumunu azaltmak için. bir de gittiğimde kırmızı lazerli bişeyle sorunlu bölgeleri yakıyor. ha tamamen geçti mi yok ama yavaşlatıyor sanırım.


  • montreal  (29.03.10 03:21:44) 
bol tuzlu su ile ağzını yatmadan önce ve sabah 5 .dk çalkala bendede vardı böyle yaparak geçti


  • deliklimasrafa,  (29.03.10 09:53:07) 
yanlış fırçalamadan da oluyormuş, çok fazla bastırarak merdiven fırçalar gibi fırçalarsanız zamanla aşınır çekilme başlar.


  • overdose  (29.03.10 11:43:24) 
Biraz iğrenç bulabilirsiniz ama "oil pulling" denen bir yöntem varmış. Sabah aç karnına bir kaşık ayçiçek yağı 20 dakika kadar hafif gargarayı andırır şekilde ağızda çalkalanır, kesinlikle yutulmaz (ağızdaki ve hatta sisteminizdeki bakterileri topladığı için) . Bu sürenin sonunda tükürülür ve de dişler mümkün olduğunca az macun kullanarak fırçalanır. (Alışana kadar 1 tatlı kaşığı ve daha az sürelerle başlanabilirmiş).

Ayurveda yöntemiymiş, bir çok rahatsızlığa iyi geldiği söyleniyor. Ben bir ara denedim, dişlerimi beyazlattı, diş taşlarını eritti, sabahları zindelik verdi. Diş eti çekilmesini de engellediğini söyleyenler var ama o kadarını bilemiyorum.
  • firez  (29.03.10 23:02:40) 
29 yaşıma kadar korkarak gitmedim diş doktoruna. ne büyük hata yaptığımı (ödediğim paraya rağmen) tedavim bitince anladım. en başta diş fırçalama tekniğimiz yanlışmış efendim. bize çocukken öğretilen yuvarlak çizerek fırçala zırvalığı tamamen diş etlerinin içine ediyormuş. doğru tekniği 10 dakika anlattı benim dişçim uygulamalı olarak yaptık beraber ayna karşısında. ben 2 aydır hiç diş eti ağrısı, fırçalarken kanama gibi sorunlar yaşamıyorum. ayrıca diş ipi kullanımının da bir çok dikkat edilmesi gereken noktası var. ama bunları benim gittiğim diş hekimi dışında diğerleri de biliyor mu anlatıyor mu orasını bilemem :)


  • nympis  (30.03.10 01:46:03) 
9 senemı dis doktorlarında gecirmis ve her sene en az 3 kere doktora gıden bırı olarak bılıyorum dıs nasıl fırcalanır da, dıs etinı dogru durust fırcalasam da bunun fırcalamaktan öte bır cozumu olup olamayacagını sormustum. ama sagol nympis :)

bu arada yag teknigi igrencmis, zeytinyagı olmuyor mu ılle aycicek mi? cok acayip.

bol tuzlu suyu deneyeyım, ama o tuzlu agızla muhtemelen ıcımden bır canavar cıkacak sabah uyandıgımda.

montreal lazerle nereyı yakıyor, diş etlerini mi? yakması çekilmenin nasıl onune gecıyor pek anlayamadım.
  • anneke  (30.03.10 02:48:58) 
diş eti çekilmesinin sebebinin bakterilerin diş etine zarar vermesinden ötürü gerçekleştiğini söyledi, o bakteri oluşumlarını yakıyormuş.


  • montreal  (30.03.10 12:58:04) 
o kadar çok sebebi varki diş eti çekilmesinin.
burdan söylemek çok çok saçma.

saymak gerekirse azıcık:
oklüzyon(kapanış)problemleri(en çok gözden kaçan)
genetik
yanlış-sert fırçalama
sert fırça kullanımı
kullanılan ilaçlar
sistemik hastalıklar
ağız hastalıkları(semptomsuz)
...
  • ysn  (01.04.10 23:14:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.