[]

Sizce çeçenistan mücadelesi haklı mı?

Yoksa rusyaya itaat mi etmeli? Öldürülen insanlar hakkında be düşünüyorsunuz?




 
çeçenler vatanını savunan kökten dinci terör gruplarına dönüştüler. vatanının işgalini savunan taraflarını haklı bulup sevsem de, kökten dinci terör grubu olmaları yüzünden kendilerine fazlasıyla soğuğum.

okul basıp masum çocukları rehin alıp öldürmek gibi haklıyken kendilerini haksızlıkta uzaya çıkaran eylemleri sebebiyle bu noktaya geldim.
  • babilbaligi  (20.03.19 21:00:01) 
yapılan münferit eylemleri saymazsak,
elbette rusya'ya başkaldırmalarını anlıyorum. elbette özgürlükleri için savaşmalarını takdir ediyorum. ve bu arada onların dindar ya da ateist olmalarıyla ilgilenmeyerek bu haklılık payını veriyorum.

hele ki bir dine mensupsanız ve o dine tamamen karşı bir ülke tarafından soyunuz kurutulmaya çalışılıyorsa, baş kaldırırsınız. ama çeçenlerde de şu var, yapı olarak, savaşçı millet bunlar. dağları iyi biliyorlar. yokluktan şikayet etmezler. vatana bağlılıkları üst seviyededir.
ölü yarıştırılırsa çeçenlerden ölenler elbette çok çok fazladır. ama dediğim gibi, bu yüzyıllık meselede arada olumsuz sayılabilecek çeçen davranışları da olduysa, bunu ayrı tutuyorum.
kökten dinci olsun ya da olmasın, özgürlüğünü savunanlara şapka çıkartmak gerek. hele hele medyada hiç yer almıyorlarken, yani parasız ve yalnızlarken.
  • lovemyself  (20.03.19 23:45:49) 
Terörist bu adamlar, masum insanları öldürerek böyle özgürlük savunması olmaz olsun.


  • doxanikee  (20.03.19 23:51:20) 
@
Öldürülen sivil halk haricinde rus askerlerinin öldürülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Kısasa kısas mı?

  • neysene  (20.03.19 23:55:31) 
şu anda bir mücadele etmiyor ki? başındaki adam rusyaya canı gönülden bağlı. Baştakini bağlayınca sorun otomatik olarak çözülüyor.


  • theconqueror  (21.03.19 00:03:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.