[]

birasini kendi yapanlar

golden ale kurdum, kovada 17. gunu bugun, hala hava cikariyor. ben bunu ne zaman siseleyeyim?

siselemek icin hava kabarciklarinin tam olarak bitmesini mi beklemek lazim? yoksa iki hafta gecti, uzun araliklarla kabarcik cikiyor ama onemli degil, sisele mi dersiniz.


 
Sıvı dengeye geldi mi? kovada çok bekletmeyin şişede daha uzun bekletmenizi öneririm.


  • kablelvuku  (20.03.19 14:55:16) 
sivi dengeye gelmesi demek o kapakli boru gibinin icindeki sivi mi?


  • jimicik  (20.03.19 14:59:56) 
Ben guluklamanın bitmesini, hava kilidinde seviyenin eşitlenmesini bekliyorum. Yoksa şişeler patlar diye korkuyorum. Normalde sıcaklığa göre 2-2,5 haftada bitiyor ama bir parti için bir aya yakın beklemiştim (çok soğuğa denk gelmişti). Sen bilirsin yani de ben risk almıyorum.


  • pati  (20.03.19 15:01:17 ~ 15:01:35) 
hava çıkışı devam ediyorsa biraz daha sabredin. tavsiyem 1 hafta kadar daha. hava kilidinde seviye eşitlendiyse sonrasında şişelersiniz


  • rosencruz  (20.03.19 15:05:46) 
en doğru sonucu ölçüm yaparak öğrenirsiniz.
(yoğunluk ölçer
www.butikbira.com )

mayalanma sürecinin bittiğini fokurdamanın bittiğinden(hava kilidi eşitlenince) anlarsın diyorlar. normalde 2 hafta beklemek önerilirken bazı kitlerde bu süre biraz uzayabiliyor.
siz en iyisi biraz daha bekleyin.

bu arada şuana kadar 3 kit kurdum, hepsinde de en az 3 hafta bekledim ondan sonra şişelemeye geçtim. yazılanlara göre de 3 hafta yapınca daha da güzelleşiyor
  • MtKrt  (20.03.19 15:08:07) 
evet onun içindeki sıvı


  • kablelvuku  (20.03.19 15:14:47) 
pazar kurmustum, 3. hafta gene pazara denk gelecek ve bana siselemek icin tam bir gun lazim, anca yapabiliyorum cunku. hafta ici isten gelip bitiremem siselemeyi diye endiselendim. yani pazari beklesem cok mu bekletmis olurum kovada acaba diye.

esitlenme olayini bilmiyordum, iyi oldu soylediginiz. sag olun.
  • jimicik  (20.03.19 15:34:52 ~ 15:35:52) 
Yok kovada o kadar fazladan beklerse bişey olmaz. Şişelemek için de yardım edecek birini bulursan işin çok kolaylaşır, hızlıca bitirirsiniz. Ben yardımcı bulursam işten gelince pıtı pıtı şişeliyorum.


  • pati  (20.03.19 15:45:18) 
hava çıkışı, hava çıkışının olup olmaması, suyun eşitlenmesi bir gösterge değildir. mayalanmanın bittiğini ölçüm yapma dışında bir yolla anlayamazsınız. önerilen mayalanma sıcaklığında en az iki hafta bekledikten sonra şişeleme yapabilirsiniz.

şişede en az bir ay bekletmenizi öneririm.
  • inheritance  (20.03.19 20:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.