[]

Saç Dökümesi

Şu anda 23 yaşındayım. Bugüne kadar hep düzenli beslendim. Annem diyetisyendi. Her türlü vitamini falan filan aldım. Ailede baba ve anne tarafında kellik yok. Buna rağmen çok çok çok sık olan saçlarım 20 yaşından itibaren dökülmeye başladı ne yapsam da kar etmedi. Abuk subuk kozmetik önerilerinizi kendinize saklayın diye söylüyorum. 21-22 yaşlarında dökülme peak yaptı şu an şakak kısmından gerilere doğru çok ciddi bir ilerleme var hala da devam ediyor. Bu arada küçüklükten beri hep kepek problemim vardı bilmem bu da bir etken olabilir mi. Bunu paylaşmamdaki amaç saç dökülmesnin nedenleri ile ilgili yazılan çizilen her şey yalan mıdır bunu merak etmem. Yani hayatımda bugüne kadar çok ciddi stres, travma falan yaşamadım, beslenmem iyidi, genetik olarak da bir problem yoktu öyleyse neden bu saçlarım döküldü?




 
valla bizim hakkında fikir yürütebileceğimiz tüm ihtimalleri elemişsin, kozmetik öneri de istemiyosun, dermatologa bi sor istersen. uzman görüşü önemli.


  • jangara  (29.03.10 01:11:22 ~ 01:12:15) 
amcanın dayısında bile saç dökülmesi olmaması genetik olmadığı anlamına gelmez. misal bizim sülale, ben dahil saçları aşırı gürdür. ama bak bir tek dayımın saçı dökülüyor, yarım olarak kel.

erkek olduğunuzu farzederek

sozluk.sourtimes.org
  • clementine  (29.03.10 02:01:46 ~ 02:02:46) 
KArdeşim benim de aynı şekilde 20 yaşımda başladı bu illet şimdi 23 yaşındayım hala az olarak devam ediyo kısa tutmaya özen gösteriyorum ama olmuyo gelişmiyo sanki o bölgede saç .Bide bişi sorucam sendede dökülme öncesi veya sırasında aşırı terleme varmıydı ? Bende alnım aşırı terliyodu eğilip kalkmam bile terlememe yetiyodu .doktora gittim cildiyeciye sadece biyo kimya testi yaptı yani (kan testi) ve demir eksikliğinin olduğunu söledi ilac verdi kullandım ama bayağı bişi yaramadı hormon testi yapmadı doktor ben bide tiroid den şüpeleniyom çünki cild de kuruluk saçlarda kepeklenme doğal olarak saç dökülmesi terleme bozukluluğu sıcağı sevme yada soğuk u sevme gibi garip bi belirtileri varmış tiroid hormonun dengesisliğinde sen gitin mi doktora acele cevap istiyorum .


  • serkanpancus  (16.04.10 01:07:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.