[]

Yurtdışından alışveriş ve vergi

Bu makineyi hatta komple bu seti almak istiyorum, daha doğrusu arkadaşım alsın gelirken getirsin istiyorum. Ama vergi ödemek istemiyorum, mümkün değil di mi bu durum?

www.amazon.de


 
gidip alıp valizine koyup getirirsen vergi falan ödemezsin.

ya da vergisi ödenmiş olarak alabilirsin. arada öyle çok bir fark yok
www.trendyol.com
  • babilbaligi  (20.03.19 10:20:52) 
değil. postayla alırsan gümrük vergisi ödüyorsun oranın kdvsini düşüp yolluyor amazon.de. oradan alırsan da oranın kdvsini ödüyorsun gümrük ödemiyorsun.


  • argent dawn  (20.03.19 11:37:50 ~ 11:38:43) 
@babilbaligi trendyoldakini gordum ama 3lu set alinca amazondaki toplam fiyat sadece kahve makinesine denk geliyor.


  • yaraticinick  (20.03.19 19:56:17) 
@yaraticinick: zaten set almak istiyorsanız diğerleri trendyol'da da yok. parasıyla da alamıyorsunuz. en kolayı bavul içinde getirmek gibi görünüyor, gelen birini bulmaya çalışın.


  • babilbaligi  (20.03.19 20:45:17) 
update:

www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com
www.hepsiburada.com

toplam 2200 lira civarına gelir. zaten amazon.de'de de 1800 lira. kargoydu gümrüktü kdv bilmemne derken o kadar fark olur diyip almak çok da mantıksız değil, uğraştığınıza değmez.
  • babilbaligi  (20.03.19 20:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.