[]

Türkiyedeki IK çalışanları

hayatımda sizin kadar samimiyetsiz omurgasız başka bir departman çalışanı daha görmedim sorsan şirket dünya ölçülerinde global milyar dolar cirosu var personelini kıymet veren eğitimine ve motivasyonuna önem veren bir şirket ama içeri bir giriyorsuzn merdiven altı baklava imalathanesi şefi gibi genel müdür yöneticiler ufacık bir dolar kuru artışında küçülüyoruz battık departmanı kapadık öldük bittimler hükümet değişince şekil değiştirip her devrin şirketi olmalar her kabın şeklini almalar ama lafa gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz biraz samimi olun , biraz omurgalı olun şirket neyse onu anlatın bana ne yağlayıp boyayıp duruyosun bana şirketi yok vizyon misyon yapılan iş belli şekliniz belli şemaliniz belli kime bu havanız yahu

yurtdışındada böylemidir ik lar çalışanlar şirket sahipleri mavi yakalar bu kadar samimiyetsiz bu kadar cahil burnu büyükmüdür ? yurtdışında çalışana şirkete işe bakış açısı nasildir ?

Edit:
IK inanma kendin araştır denmiş bütün işe alım sürecini sen yönetiyosun sana inanmayacağız kime inanacağız müdürleriniz felaket tam bir yönetim kurulu genel müdür yalakası oluyor şirketten birinin ik'ya işi düşsün suratına bakmaz ben bir tane ik çalışanı görmedimki şirketin çalışanın hakkını korusun ona yardımcı olsun varsa yoksa ucuza iş gücü sağlayalim ülkede zaten iş az size mecburlar sizde vurun abaliya bir sürü insan suistimal edilerek ucuza çalıştırılıyor mühendise 2500 tl teklif eden benim sanki şirket içinde güvenilmeyecek başlıca ilk adam çok net ik müdürleridir türkiyede IK departmanlarının tümü kapatılmalı kanunla vs yasaklamalı IT personeli alacaksın IT den bir habersiniz bir ilan yazıyorsun 20 tane ayrı disiplinin ve uzmanlık alanının uzmanını 25 yaşında ariyorsun siz ne içtiniz böyle kuzum ?

 
ikcıyım, global ölçekte milyar dolar kârlı bir şirkette çalışıyorum, genellemelerine katılmıyorum ve seni kınıyorum.


  • a darkness coming  (20.03.19 00:45:36 ~ 21.03.19 07:46:30) 
yurtdisindan bildiriyorum, IKcilarin bir boka yaradigini dusunmuyorum.
bir bunlar bir de emlakcilar. bu ikisine tahammul etmek zor.

  • cooperr  (20.03.19 00:57:20) 
herkesin para kazanmak icin bulundugu ortamda samimiyet aramak?


  • rm  (20.03.19 00:58:28) 
Benim yurtdisi ik degil ama head hunter deneyimim on numara acikcasi, kadin sirketimin tam olarak ne aradigini bildigi gibi sinava girmeden tum gerekli tuyolari verdi, her asamadan once arayip basarilar diledi, her asamayi net sekilde anlatti rahatlatti vs. bizimkiler gibi abuk sabuk sorular kesinlikle sormadi. Ayrica facebook ikcisiyla da gorusmustum o da sirket ici olmasina ragmen cok guzel tuyolar verdi, bilgilendirdi vs yani bence isini iyi yapan yapiyor. Turkiye'de ise durum rezalet ne yazik ki.


  • kassiopeia  (20.03.19 01:50:20) 
Ben de yurtdisindan bildiriyorum ikcilar her yerde teknik olarak bisey ogrenemeyen soft skillci arkadaslarla doludur, cogu sirkette iki elle bi siki dogrultamayan tiplerdir. Ufacik isleri buyuturler de buyuturler, sistemler kurarlar, cok insanli prosedurler bulurlar ki hepsinin eli degsin, aldiklari maasa degiyo gibi gozuksun, sonra bu sistemlerden, prosedurlerden dolayi olayin boku cikinca da cok isimiz var cok calisiyoz falan diye aglarlar. Eski sirketimde ne zaman gitsem kahve dedikodu, sen iceri guler yuzle girince bes karis surat. Belge vericem derdim mektupla yollican bole elden veremezsin derlerdi. La sikik ne mektubu iki kat asagi inip vericem iste, yine sana geliyo mektuplar da??


  • beriberi  (20.03.19 08:53:50) 
a darkness +1

ik cıyım, genellemelerine hiç katılmıyorum, şirketin eğitim bütçesi var etkinlik bütçesi var dolayısıyla her halukarda biz o paraları çalışana harcıyoruz. dolar kuru artışında küçülme kararı ik ile alakalı değil, git yönetim kuruluna ağla.

şirket gerçekten (ama gerçekten) leş gibiyse ve mülakatta yağla balla anlatanlar varsa haklısın. ama mülakat sürecinde şirketi kendin araştırmayıp sadece ik'dan duyduklarına inanmak da biraz saflık olmuş :) ben ik'cıyım ben inanmıyorum kendi araştırmamı kendim yapıyorum.
  • benaslinda  (20.03.19 11:03:35) 
IK'cılar tetikçidir güzel kardeşim. Admaların sana az para verince prim alması gibi bir durum yok. 2500 lira teklif ediliyorsa, patron yüzündendir yani.


  • roket adam  (21.03.19 00:08:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.