[]

Yabancı ülke vatandaşının oturum izni alması hk.

Merhaba,

Türkiye'ye yerleşmeyi düşünen bir arkadaşımız var ancak turistik oturma izni konusunda kafasında birkaç soru işareti var.

Oturma izni için bir kira kontratı gerektiğini biliyor ancak ana sorumuz şu: bunların yanında kendi ismine kayıtlı bir fatura olması da gerekiyor mu?

Bunların yanında istenen ek dosyalar nelerdir?

Şimdiden teşekkürler.

 
oturma iznini neye istinaden alacak?
iş-okul-evlilik?

  • otopsicocugu  (18.03.19 23:24:40) 
Fatura gerekmiyor, hatta kira kontratı yerine mesela sizin yanınızda kalacaksa bu konuda taahhüt gibi bişey verebiliyosunuz noterde. Yani illaki kontrata gerek yok. Noter harcı da düşüktü bu işlemin.


  • mabesa  (18.03.19 23:35:45) 
1) 4 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik foto
2) başvuru formu( son sayfasını imzalayacak)
3) pasaport fotokopisi ilk sayfası ve tüm işlem gören sayfalarının fotokopi (vizesi varsa vize sayfasının fotokopisi/e-vizesi varsa e-vize çıktısı)
4) Talep ettiği ikamet süresini kapsayan özel sağlık sigortası
5) kira sözleşmesiyle kalıyorsa kendi adına noter onaylı kira sözleşmesi, başkasının yanında kalıyorsa bu kişi tarafından noterde düzenlenecek olan gider ve barınma taahhütnamesi(evliyse eşi ile birlikte taahhüt verecek)
Sorunun cevabı: fatura normal şartlar altında istenmiyor ama idarenin ek belge talep etme yetkisi var bu yüzden eksik bir belge olursa kendisine 30 günlük eksik evrak tamamlama süresi verileceğinden sıkıntı yaşanmayacaktır.
  • Tequciqalpa13  (18.03.19 23:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.