[]

otobüs/uçak koltuğu

abicim bu amk koltuklarını tasarlayıp üreten kimdir? ben mi oturmayı bilmiyorum, yoksa bu koltuklarda mı bir problem var. ortalama bir boya sahip bir erkeğim, bir türlü şu otobüs koltuğuna cuk diye oturamıyorum.

bak görsel:
www.tasimacilar.com
tr.seatchairshop.com
www.ozyildiz.net

hepsinin tepesi öne doğru eğik. kafamı koltuğa yaslayınca ensemle koltuk arası boş kalıyor. oraya illa yok şişme yastık, yok bilmemne doldurmak gerekiyor.

bu gerizekalılar koltuğun tepesini öne doğru bükmese olmuyor mu? o öne doğru büküntü ne halta yarıyor? yani koltuğu yatırsan bile uyuyunca kafa öne düşüyor öyle bir dikeltmiş üst tarafı.

mok var gibi bütün taşıtların koltukları da böyle ha. yav ben mi oturmayı beceremiyorum, koltuklar mı özürlü anlamadım, bir aydınlatır mısınız?

 
Kfanı geriye doğru değil de, o çıkıntı gibi duran yerin sağı ve solundaki kulakçıklara doğru çevirip yatınca efsane uyunuyor.


  • himmet dayi  (18.03.19 10:10:59) 
+1

sizi şuraya alalım sevgili kibrit.

(bkz: şehirlerarası otobüslerin hatalı koltuk tasarımı)
  • ocanal  (18.03.19 10:12:11) 
e iyi de dalınca kafam öne düşüyor. hem belki uyumayacağım. yani kulakçık tamam. tepe kısmı niye öne eğik bunun?yani özellikle kafanı tam yaslayama, ensenin arkası boş kalsın diye yapılmış gibi değil mi?


  • kibritsuyu  (18.03.19 10:12:42) 
Bi ben rahat oturamıyorum herhalde diyordum, yalnız değilmişim. Bu koltuklara gore bel dışa doğru kavis yapıyor, boyun ve kafa mecburen önde oluyor ki hic sağlıklı bir pozisyon değil hele ki uzun saatler oturmak durumunda kalınca. Ha çözüm olarak ne yapılabilir, bel ve boyun boşlukları yastık ile doldurulabilir bir nebze.


  • Amaranta ursula  (18.03.19 10:16:31) 
Ben de hep bunu düşünürüm. Uçaklar yine neyse de minibüsler çok kötü. Kafamı öne bastırıyor resmen koltuk. C gibi bükülüyorum.

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • Lim5  (18.03.19 18:53:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.