[]

hiv şüphesi acil yardım

dün gece ilişki yaşadım ve prezervatifin yırtıldığını çok geç fark ettim.

şimdi baktığımda en kesin sonuç için 1 ay sonrasında test öneriyorlar fakat yanlış hatırlamıyorsam ilişkiden hemen sonra bir ilaç alıp bu riski atlatma gibi bir olay vardı sanki?

nereden kalmış aklımda bilmiyorum fakat arayınca bulamadım var mı böyle bir ilaç? yoksa en garanti sonuç için nasıl bir yol izlemeliyim?

edit: partnerimin hiv pozitif olup olmadığını bilmiyorum fakat sorduğumda yok dedi. ben sanki hiv pozitifmiş gibi davranıyorum çünkü dediğine güvenecek kadar tanımıyorum.

edit 2: gün içerisinde ege üniversitesine gideceğim. duyuruda bahsettiğim ilacın ismi truvadaymış. bilgiler için herkese teşekkürler.

 
Riskli ilişki sonrası alınan ilaç hamilelik için, bence onu da alın nolur nolmaz.


  • lcha  (18.03.19 09:34:33) 
@lcha kadın değilim ama?


  • veri  (18.03.19 09:35:08) 
ilişki yaşadığınız kişide hiv var mıydı?


  • elorelia  (18.03.19 09:37:15) 
@elorelia bilmiyorum, sorduğumda yok dedi fakat test falan yapmamış. seks işçisi değildi fakat çok sık partner değiştiren biri diyebilirim.


  • veri  (18.03.19 09:38:51 ~ 09:39:19) 
Senin dediğin olayın ismi Prep. Pre-exposure prophylaxis. İlişkiden sonraki 48 saat içinde alınması durumunda Hiv enfeksiyonunu önleyebiliyor bir dereceye kadar.

Türkiye'de var mıdır bilmiyorum? Hangi ildesin? Üniversite hastanelerinin enfeksiyon kliniklerine başvur.
  • redskull  (18.03.19 10:12:14 ~ 10:13:20) 
emin olmamakla birlikte bende öyle bir şey duymuştum ama ilaç 1000 dolar filandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.

Bence en kesin sonuç partnerine hastaymış gibi yaklaşmayıp uygun bir dille ikna ederek test yaptırmaya ikna etmek. Hem onun için iyi bir şey eğer hiv + ise onunda bilmesi gerekir hem senin için rahatlar.
  • IcedFlames  (18.03.19 10:20:44) 
@IcedFlames ilacın ismi truvadaymış. fiyatı 1000 lira civarı.

prezervatifin yırtıldığını fark ettiğimizde verdiğim tepki yüzünden acayip bozuldu ve ortamı terk etti. maalesef ulaşabileceğim bir yol yok. yaptığım öküzlüktü bunun farkındayım ama gerçekten korktum.

yapabileceğim tek şey bu ilacı içmek ve 1 ay sonra elisa testi yaptırmak.
  • veri  (18.03.19 10:32:30) 
%90 bir şey yoktur 1 ay boyunca kendi kendini yeme hiv öyle kolay kolay bulaşan bir hastalık değil. Belki hpv filan kapmış olabilirsin ama.
1 ay sonra yaptıracağın testten 3 ay sonra tekrar bir test yaptırmanı öneririm %100 sonucu o zaman alırsın.
Geçmiş olsun ama fazla takma kafaya o psikolojiyle hiv'in bütün belirtilerini göstermeye başlar vücudun daha çok kafayı yersin.
  • IcedFlames  (18.03.19 10:37:26) 
@IcedFlames bu ilacı bugün alabilirsem çok rahatlarım. şimdi tek korkum eczanelerde bunu bulamamak döviz olayları yüzünden. dediğin zaman aralıklarında testleri kesin yapacağım. cevaplar için çok teşekkürler.


  • veri  (18.03.19 10:46:30) 
Şimdi 1 ay kafayı yiyeceksin, hele hele bir de grip olursan eyvahlar olsun :D Yüzde 99 bir şey çıkmayacak merak etme. Niye? Çünkü hep ne derler? Karşıdaki kişinin hiv olduğu kesin bile olsa(ki bu bile yüzdeyi çok düşürüyor) tek ilişkide sana kesin bulaşacak diye bir şey yok derler.

Rahat ol

*ayrıca sakın Google a bir şey yazma bak bu çok önemli. Benim serçe parmağım uyuşmuştu diye google da arattım serçe parmak kanseri çıktım, parmağımı kesecekti ibneler :D
  • eazy  (18.03.19 10:48:31 ~ 15:01:00) 
vakit kaybetmeden bir üroloji ya da enfeksiyon kliniğine başvur. tercihen üniversite hastanesi ya da tam teşekküllü bir devlet hastanesi olsun. bu şüpheler buradan olacak gibi değil.

ama sakin ol. çok büyük ihtimalle bir şey çıkmayacak. öyle her kondom yırtılan hiv+ olsaydı memlekette insan kalmazdı.
  • babilbaligi  (18.03.19 10:53:16) 
elisa testi 2 aydan önce pozitifleşmeyebilir. 1 ay biraz erken elisa için. bu korkuyu birkaç kez ben de yaşadım. sonunda bir şey çıkmadı. umarım senin de öyle olur. geçmiş olsun.


  • zero times infinity  (18.03.19 10:56:06) 
@eazy 1 ay sonra burayı güncellerim tekrar. bu arada olumlu yorumlarınız için hepinize çok teşekkürler. gerçekten insanın içini rahatlatıyor.

bilgi için bana bu korkuları yaşatan şu lanet ürünü kimse almasın. www.hepsiburada.com
  • veri  (18.03.19 10:56:59) 
Elisa testinin kesin olarak bir sonuç vermesi için riskli ilişkiden itibaren 3 ay beklemeniz gerekiyor diye biliyorum.


  • monogram  (18.03.19 10:57:02) 
Partnerinizde Hiv olsa bile vajinal düz bir cinsel ilişki sonrasında virüsün bulaşma ihtimali sanıldığından oldukça düşük. (Korunmasız anal sekste risk biraz daha artıyor.) Bu linkten bulaşma istatistiklerine gözatabilirsiniz:

www.aidsmap.com

kaldı ki ilişkiye prezervatifle başlamışsınız, prezervatif daha sonra yırtılmış. bu da riskinizi epeyce düşürür kanaatindeyim.

hiv elbette oldukça önemli bir olgu. yabana atılacak da bir durum değil. güvenli olmayan ilişkiler sonrası 3 ila 6 ay sonra test yaptırmanız ve bu süre içerisinde cinsel hayatınızı durdurmanız doğru olacaktır.

ancak bence asıl korkmanız gereken konu hiv değil. hiv riskinizin oldukça düşük olduğunu düşünmekle birlikte, hpv konusunda oldukça ciddi bir riskiniz olduğunu düşünüyorum. hpv konusunu araştırarak bu konuyla ilgili gerekli önlemleri almanızı ve adımları atmanızı tavsiye ederim.

sağlıklı günler dilerim.
  • asethuan  (18.03.19 12:43:21) 
Ella.


  • birdenbire  (18.03.19 21:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.