[]

koşarak zayıflamak

arkadaşlar koşarak zayıflamak istiyorum. bke:27.7 amaç 25 in altına çekerek, yaklaşık 10 kilo vermek.

koşu bandında çok rahat saatte 8 km hızla yarım saat koşabilecek duruma geldim. bu süre zarfında 3-3.5 km yol gidip 300 kalori civarı yakıldığını söylüyor makina.
tartıldığımda uçan su buharını bilemem ama 300-400 gr hafifliyorum.terlediğim havluyla tartıya çıkıyorum. tek eksik uçan su buharı. bu 300-400 gr yağdan mı gidiyor?

1- koşmaya başladıktan ne kadar sonra yağ yakmaya başlarız?
2- düz mantık yapıp her gidişimde 300 gr yağ yaksam haftada 2 kilo zayıflarım diyorum (6 kere gideceğim) ama galiba hesap öyle olmaz. 1gr vücud yağı 7.7 kalori 100gr için 770 kalori olması lazım. ben yarım saaat koşunca ancak 300-350 harcıyorum. ki; önce kan şekerinde hazır kalorilerden sonra vücüd yağından yakılıyor diye biliyorum.
3- yediklerimi bazal metabolizmam harcasa extra yarım saat koşarak nasıl zayıflarım.?

bir fikir verseniz?

not:çok koşup kalp büyümesi yaşamak istemiyorum.o nasıl olur maratoncularda olurmuş ama ben durmaksızın 1 saat koşsam yinede büyürmüş gibi geliyor. tıpçı bir arkadaş varsa aydınlatsa bizi.

 
yağ yakmak istiyorsan mümkün mertebe hızlı hempo yürüyeceksin koşma.Sana bolşans


  • soulmate  (28.03.10 21:56:02) 
herkes gelip bişey sallıycak şimdi daha da kafan karışıcak

ben özet geç diyenler için kısaca diyorum ki

HIIT neymiş bir araştır
High Intensity Interval training
  • demlikposet  (28.03.10 22:14:24) 
hacı iki saat yazı yazıp cevap vermiştim, site kaydetmedi mnskym. şimdi de üşeniyorum iyi mi. bir ara anlatırım.


  • hebelehubu  (28.03.10 22:22:04) 
45 dakika sonrasında vucud yağ yakmaya başlıyormuş. Ben de salonda koşuyordum ordaki hoca öyle demişti. 45 dakika tempolu yürü sonrasına koş gibi bir alternatif sunabilirim.


  • rurouni  (28.03.10 22:28:24) 
hadi gene iyisin, dayanamadım biraz önce silinen uzun cevaptan özet geçiyorum:
kalbin büyümez, buna daha çok var.
o yaktığın üçyüz dörtyüz gramın tamamı su kaybı. makinenin dediğine bak.
yaktığın vücut yağın. öyle karaciğerdeki yağı mı yakıyorum vs. ile kafanı bulandırma, uzuncana anlatmıştım olayı, özetle vücut yağını yakıyorsun işte.
aslında esas önemli şey, spor yaparak kilo pek verilmez. o harcadığın 700 kalori var ya (lafın gidişi iyi değil :), o gün toplamda iki dilim fazla yesen neredeyse tamamı geri gelir. yarım ekmeği yakmak için 45 dakika neyim koşmak bir iki saat neyim yürümek gerek. o denli.
esas mesele diyeti kısmak. sporun katkısı vücudu katabolik dengeye sokmamak, yani zayıflama sürecinde kas (uzun vadede kemik) kayıbını önlemek. yoksa koştuktan sonra acıkacan, yarım tantuni yanına da bir bardak kolan, ooohh misss.
son nokta, (burda mesaj var) spor kilo vermek için yapılan bir şey değil hemşerim. benim evimde koşu bandı olacak (öğrenciyiz aaaabii), haftanın 2-3 günü yarım saat bir saat koşarım. çok faydalı bir şey. fiziksel, ruhsal hatta sosyal yönden bile, insanın duruşu bile değşiyor düzenli spor yaptğında. hatta sevgilin varsa esas faydasını onunlayken görürsün ;)
  • hebelehubu  (28.03.10 22:29:53 ~ 22:38:05) 
her şeyden önce, o kalori göstergeleri fake, sizin 300 kalori yakmanız için 10km hızda 40 futbol sahası çevresi falan koşmanız lazım, o kadar kolay bir şey değil yani kalori yakmak ki yarım saattte imkansız söylediğiniz şey...
spor yaparken ki 30 dakika zaten ancak ısınma sayılacak bir süre ancak su kaybedersiniz, zaten normalde kilo verme-kas geliştirme için 1 saat kardiyo üzerine spor veya çalışma tavsiye ediliyor.
tartılmak spordan sonra yapılması düzgün olan bir şey değil kilo kaybınızı ölçmek için sabah aç karna tuvalet ihtiyacınızı karşıladıktan sonra tartılmanız lazım.
2- ilk önce karaciğerinizdeki kalorileri bitirin, sonra karbonhidrat ve sonra yağ...
3- kaybettiğiniz kilonun zaten hepsinin yağ olmasına imkan yok, ki haftada 6 kilo zayıflamak istiyorsanız yapmanız gereken 300 kalori civarı alıp üzerine günde 1 saat ve üzerinde spor yapmanız lazım ki hayal bunlar..
3- ekstra koşmanın ötesinde nabzınız önemli 120 nin üzerinde olması lazım, yediklerinizi de kısmanız lazım o günlük 2000 kaloriler falana da inanmayın 1500 kalori ancak harcarsınız hergün.
kalp büyümesi de öyle günde yarım saatle olmaz
  • ilse  (28.03.10 23:16:27) 
l-karnitine alın, yada kadınsanız l-karnitine artı cla


  • jenjen  (29.03.10 00:14:06) 
tipci degilim, basitcene spor yapan bir insanim.

1-) kosmaya basladigimiz ilk 10 dakika icince ilk basta vucuttaki seker disari atilmaya basliyor, daha sonra bakti olmuyor fucut yag kirma eylemine donuyor.

2-)her gidisinde 300 gr yagi nasil yakacagini merak ediyorum? yani bir idmanda 770 kalori yakilabilmesi gercekten cok zor, benden bile iyi sporcu olman lazim..(saka saka o kadar iyi olmana gerek yok) sana en fazla kalori yaktiracak sey -eger imkanlar dahilindeyse- bu merdivene cikar gibi bi alet var bak bu da resmi:

www.welltech.ie

bu alet piskileti ve kurek cekmenin ayni sure icinde neredeyse 3 kati kadar kalori yakimini sagliyor, denenmis ve onaylanmistir.

eger amacin sadece kalori yakmak ise, daha degisik idman turlerini deneyebilirsin;

-5 dakika hizli yuruyus temposundan sonra, kisa araliklarla maksimum tekrarlar ile sinav ve barfiks cekebilir, sonra tekrar kosuya donebilirsin.

ve sa i re.
  • gunlerin kopegi  (29.03.10 01:48:20) 
www.scientificamerican.com

ingilizce biliyorsan bu araştırma çok ilginç, nature dergisinde yayınlanmış. sorunla ilgili değil ama koşu ile ilgili.
  • kediebesi  (29.03.10 11:03:33) 
Yarım saat- 45 dk arası tempolu yürüyüşte 100 kalori yakarsın. Yürüyüşten sonra tartıya çıkarsan 100 gram verdiğini görürsün. Tecrübeyle sabittir. Aç karınla yürürsen bunun iki katı yakarsın. Kolay gele.


  • overdose  (29.03.10 12:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.