[]

Sizce en iyi hakan günday kitabı hangisi?

hakan günday? daha önce hiç kitabını okumamadım ama baya sevilen bir yazar sanırım.




 
en iyi mi bilemem ama en çok satan kinyas ve kayra

bu arada kinyas ve kayra ilk kitabıdır
  • tamamhosdiyonda  (17.03.19 21:40:46 ~ 21:41:08) 
Henüz Daha'yı okumadım ama benim için hala Kinyas ve Kayra.


  • landho  (17.03.19 21:55:32) 
ben de aynı soruyu sordum vakti zamanında Kinyas ve Kayra dediler, aldım. şimdiye kadar bitiremediğim nadir kitaplardan oldu. bu kadar insan yanılıyor olamaz diye düşünüp hala dönem dönem bi dönüp bitirmeyi deniyorum ama ruhum daralıyor okurken.


  • denef  (17.03.19 22:16:54) 
kinyas ve kayra'yi 16 yasinda okudum. o zaman kadar okudugum en degisik, en iyi seydi. etkilenmistim epey. ekside yorumlarini okudugumda genel olarak begenile bi kitapti ama ergen kitabi diyen de vardi.(adam 17 yasinda ergenken yazmis zaten lol) su an 23 yasindayim, simdi ya da bikac yil sonra ilk defa okumus olsaydim o kadar etkilenmezdim muhtemelen. genel olarak hayat ustune aforizmalarla dolu bi kitap, beni etkileyen onlar ve hikayenin, karakterlerin yarattigi tuhaf, karanlik havaydi. kinyas ve kayra'dan sonra da aaabii yeralti edebiyat bu adami okumaliyim diyip "az" ve "malafa" yi okumustum. malafa'ya farkli ve iyi diyebilirim hatirladigim kadariyla ama "az" biraz turk filmi tadinda, cok olmamis bi romandi.

yani. uc adet kitabini okuyabildim, kinyas ve kayra diyorum ben de.
  • aydonno  (17.03.19 22:37:58) 
Tüm kitaplarını okudum. Kinyas ve kayra'yı bitiremedim. "Her cümlesinin altı çizilesi" dedikleri kitaplardan. Akıcı değil. Malafa, daha ve ziyan favorilerim.


  • ganbatte  (17.03.19 23:49:15) 
1 daha
2 malafa
3 kinyas ve kayra

Not: bütün kitaplarını okudum. Son bir iki yılda yeni bi kitap yazdıysa da haberim yok.
  • antihero  (18.03.19 00:41:07) 
kinyas ve kayra degil ya, gercekten cok zor bitirdim kitabi, bir daha da gormek istemiyorum. daha ya da az diyorum ben de.


  • kassiopeia  (18.03.19 02:48:58) 
ilk kez piç'i okuyup çok beğendiğimden kinyas ve kayra'ya başlamıştım. ikisini de 18-22 yaş aralığında okuduğumdan hoşuma gitmişti. takiben bütün kitaplarını çıktıkça okumaya başladım. bütün kitaplarını okumuş biri olarak şu yorumu yapabiliyorum, yaşım ilerledikçe kitapları ergen hissiyatı vermeye başladı. mesela "daha" adlı kitabını çıktığı gün alıp bundan 1 sene sonra ancak bitirebilmiştim. aralarından malafa ve az'ı bu hissiyatı pek vermediği için ayrı bir yere koyuyorum. dolayısıyla az ve malafa benim için en iyi kitapları bugün, bu yaşımda. 10-15 sene evvel bu piç olurdu, kinyas ve kayra olurdu.


  • givemesomesubstance  (18.03.19 08:51:43) 
Kiynas ve kayra'yı 18 yaşımda okudum. O zamanlar tutunabileceğim tek dal olarak bu kitabı belirledim. Mutsuzluk, depresyon, insanlarla anlaşamama. 18 yaşın getirdiği ne varsa hepsi bu kitaptaydı ve harika bir anlatımı vardı. O zaman sorsaydınız hayatımın en iyi kitabı derdim.

Şu an için beğendiğim bir kitap dememin sebebi beni o dönemler çekip çıkaran ve belki de bugünkü kişiliğime "neye benzemek istemediğime" karar verdiren bir kitaptı. o yaşlarda kayracıydık. sonra kiynascı olduk. mutluluğu bulduk. o nedendendir ki duvarımda kitabın son sayfası çerçeveli bir şekilde durur.

Her neyse niye şimdi bu kadar yükseldim ben de bilemedim.

Sıralamam şu şekilde

1 Kinyas Ve Kayra
2 Piç
3 Zargana
4 Ziyan
5 Azil
  • kablelvuku  (18.03.19 09:38:22) 
Kinyas ve Kayra, Az ve Azil'i okudum. Üçünü de 30'umdan sonra okudum. İçlerinden sadece Kinyas ve Kayra'yı beğendim. Ergen edebiyatı olduğunu düşünmüyorum, ama yazarın aforizma kasmaları bazen itici ve zorlama geliyor.


  • auroraaurora  (18.03.19 09:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.