[]

sucuk nasıl saklanır ?

selam gençlik,

dedemden yüklü miras kaldı, gittim derhal sucuk aldım.

dolapta 3 kangal sucuk vardı, bir tanesi küf içinde ama dış zar sadece...

diğerlerinde bir şey yok çünkü yedik.

bugün yine indirime girmiş 3 kangal aldım acaba tavsiyeniz var mı nasıl saklamak lazım ?

difrize mi atsak ?

 
Aslında altta da dursa olur ama uzun süre yemiceksen buzluğa at, yedikçe alta koyar öyle yersin.


  • tinky winky  (17.03.19 20:32:20) 
Dorde bol posete at deepfreeze koy


  • nax  (17.03.19 20:39:10) 
kesinlikle dondurucu yoksa küflenir.


  • for day to break  (17.03.19 20:39:32) 
aslinda buzdolabina koymana gerek yok. serin ama kuru yerde saklaman lazim sucugu. buzdolabinda diger yiyeceklerin nemi sucugu kuflendirir. eger evde kiler gibi bir yer varsa orada gazetelere yada kagitlara sararak saklayabilirsin. yada buzdolabinda plastik hava almayacak bir saklama kabinin icinde saklayabilirsin. sucuklari kabin icine koyarken kagit havluya sararsan, eger zamanla sucuk terleme yaparsa kagit havlu o nemi emer. haftada bir de kagit havlu islandikca yenilersin hicbirsey olmaz sucuklara.


  • crucio  (17.03.19 20:40:35 ~ 20:40:54) 
Buzluk


  • westblack  (17.03.19 21:05:56) 
hepsini dilimle, buzdolabı poşetine koy ve buzluğa at. ihtiyacın olduğu kadar dilim çıkarıp doğrudan pişirebilirsin.


  • nuisance  (17.03.19 21:42:24) 
Sucuk profesoru cevap veriyor :
Acikta kalmayacak sekilde full kagit havluya sariyorsun. Hic birsey olmaz kuflenmez.dolaptan cikardin, zarini soyarken zorlanirsan sucugu musluk suyuna tut. Bu ikisi altin bilgi dene gor.

  • tunaktunaktun  (17.03.19 22:39:46) 
@tunaktunaktun + 1

ben de kağıt havlu demeye gelmiştim. küflenmiş olanı da güzelce temizleyip iki kat kağıt havlu ile sarıyorsun, havlu ile sardıktan sonra buzdolabı poşetine koy ama poşetin ağzını düğümleme. küflenmeden uzun süre dayanıyor.
  • isyankar tosbaga  (18.03.19 11:02:00 ~ 11:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.