[]

hukukçu arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

babam 2002-2004 yılları arasında bir şirkette yönetim kurulu üyeliği yaptı. daha doğrusu sadece kağıt üzerinde yapmış gibi göründü. aslında bir çıkarı yok. şirkette sadece bir çalışandı. 1000'de 1 hisseye sahip gözüküyor.

neyse, patronları yıllardır kayıp. birçok borç yapmışlar ve bulunamıyorlar yıllardır. yönetim kurulundan bir kısmı öldü bir kısmı yaşıyor.

babama geçtiğimiz aylarda sgk'dan prim borcu geldi. 2003-04 yıllarına ait. faiziyle birlikte 300 bine yakın. biz sgk'ya zaman aşımı için dilekçe verdik aradan 15-16 yıl geçmiş ama komisyonda dilekçemiz kabul edilmemiş.
gerekçe olarak da zamanaşımı geçmeden gazeteye ilan verdik demişler. ancak karar henüz bize gelmedi.

gazete ilanı ile tebligat oluyor mu? ayrıca örneğin 2010 yılında bir ilan vermiş olsunlar..o zamanki adresimiz de aynıydı. niye direkt evimize bildirim yapmamışlar, böyle bir hakları var mı?

şimdi bizim bu aşamada dava açmamız mı gerekiyor yoksa komisyon kararına itiraz mı etmemiz gerekiyor, ya da başka bir şey mi?

 
Büyük bi riskle karşı karşıyasınız. Sorunuza burada işe yarar cevap bulamazsınız vergi hukukunda uzman bi avukatla geç kalmadab görüşmeniz gerekir


  • photo85  (17.03.19 15:39:23) 
Hocam 300 bin liralık olayın tavsiyesini burada almaya çalışmayın bence. Bu işte uzman bir avukata danışın. Bu durumda da geçerli midir bilmemekle beraber tebligat konusunda genel hukuk bilgisi olarak şunu söyleyebilirim. Tebligat elden yapılamıyorsa, kişi adreste bulunamıyorsa, başka bir çare yoksa, gazete yoluyla tebligat geçerlidir. Ama bu da son dönemlerde bir değişikliğe uğradıktan sonra böyle oldu diye biliyorum. Yani siz en iyisi bir avukata danışın.


  • hitokiri kenshin  (17.03.19 21:21:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.