[]

asker süngü takılı nöbet? süngü takmak? süngünün varlığı?

youtu.be

bunu görünce aklıma geldi. askerde süngü takılı nöbet tuttunuz mu? tutuluyor mu hiç?

veya herhangi bir şekilde süngü taktığınız oldu mu?

takmadığınız zaman belinizde mi oluyor süngü? erlerin kendine ait bir süngüsü oluyor mu?

sonuç: askerlikte süngünün yeri ve kullanımı?

edit: askerliğinizi nerde hangi birlikte yaptığınızı da belirtin lütfen.

 
Takıldığını hiç görmedim.

Eğitim birliğim Topçu ve Füze Okulu’ydu. Daha sonra 14. Zırhlı Tugay’da görev yaptım.

Süngü hücum yeleğinin ilgili yerine takılı olup aşağı sallanır vaziyette oluyodu askerlerde. Her erin olur. Hepsinin üstünde numara da olur.
  • (s)AINT  (16.03.19 20:53:56) 
Eskiden takilirdi, hatta 90larda koprunun ustunde bi askeri minibus gormustuk tamami takmis oyle seyahat ediyorlardi. Oha lan kaza olsa neler olur demistik.

Muhtmelen bir kaza olmustur yasaklanmistir.

Hic takmadim taktirmadim da, sol got yanagimiza carpa carpa dolandik hep. Sol oldugunu da kosarken saatime carpip camini patlattigindan hatirliyorum.
  • acemi  (16.03.19 21:08:29) 
15 ay yaptım takmadım hiç. Acemi birliğindeyken tören hazırlığında gördüm. O da belde duruyordu, silaha nasıl takılır onu bile bilmiyorum. Eskiden savaş halindeyken göğüs göğüse muharebe esnasında kullanılırmış. Yani mermiler bitecek, düşman süngü ile etkisiz hale getirilecek mesafeye kadar yaklaşacak anca öyle.


  • Arthur Dayne  (16.03.19 22:03:32) 
Her piyade tüfeğinin bir süngüsü vardır. Yani süngü piyade tüfeğinin bir parçasıdır ve aynı numarayı taşır.
Çok özel durumlar hariç, tüfekli olunduğu her an süngü palaskaya takılı olarak taşınır.
Özel törenlerde, özel nöbetlerde (sancak nöbeti gibi), özel zaman nöbetlerinde, süngüleşme eğitiminde ve süngü hücumuna kalkarken EMİRLE süngü takılır.
  • Mirket  (16.03.19 22:07:13 ~ 22:35:52) 
nöbette süngü takmadım. eğitime giderken süngüyü yanımızda taşımıştık sadece. nöbette zaten elinde silah var, düşman yaklaşmadan görmen gerekiyor ideal durumda. süngülük mesafeye geldiyse zaten gözünden kaçmıştır mantık olarak.


  • sttc  (17.03.19 00:36:58) 
28. Mknz.p.tüm. Tüm.kh ve kh.bl’de yaptım. Süngü takıyorduk. Sene 2007.


  • Tears of Devil  (17.03.19 09:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.