[]

elektrikli yada hibrit gerçekten kar sağlıyor mu ?

Ortalama istanbulda bir yere git gel 40 km yol yapiyor .40 km de 8 Lt benzin yaksa full bi depo ile anca 400 500 km gidiyorsun. Bu da ortalama aylık neredeyse 1500 TL yakıt masrafı yapiyor .Şimdi gerçekten bu tür yakıt teknolojileri kar getirir mi yoksa aynı mıdır ?




 
hocam çok fazla var youtube'da. fikir sahibi olmak için izlemeni öneririm.

yakıt teknolojisi olarak hybrid kar getirir ancak satın alırken daha pahalı oluyor, dolayısıyla aradaki farkı tolere edecek kadar kullanmak lazım. Sizin gibi çok kullanan kişiler için mantıklı seçenek olabilir.

100 km ortalama şehir için 4 seviyesinde oluyor bildiğim kadarıyla hybridlerde.
  • ayin yazari  (16.03.19 12:11:11) 
çok dur kalk yapıyorsan faydalı yoksa uzun yolda pek bir artısı yok. alınca çevreci oluyorsun prestij meselesi biraz.


  • dedim dedim de kime dedim  (16.03.19 12:27:43) 
40km'yi sabah 7-8 köprü trafiğinde ve akşam 18-19 köprü trafiğinde yapıyorsan dur kalk yaptığın için karlı olabilir. benim gittiğim yollar hep açık dersen mantığı yok. toyota corolla hibrit, belirli bir hıza kadar pille çalışıyor. galiba 60km/s. dur kalk trafikte benzin motoru çalışmayacağından karlı olabilir. bomboş yolda tasarruf edeyim diye o hızda gitmezsin. şehir içi dur/kalklı trafik için mantıklı, şehirlerarası yollar için mantıksızmış. bir süre sonra batarya gerekli gücü sağlayamayıp benzinli motoru çalıştırıp şarj olmaya başlayacak zaten. buna benzer bir soru sormayı düşünüyordum tam rastgeldi aslında.
ilk alış maliyeti yüksek denmiş ama sunrooflu 17inç jantlı toyota 157bin lira şu sıralar. en üstün bir altı donanım. skoda superb octavia, vw passat vs. bunun çok üstünde fiyatlı.

  • sutlu nescafe  (16.03.19 13:09:12) 
Hibrit bence çok güzel ben de düşünüyorum ama biraz daha beklicem


  • monkey  (16.03.19 14:12:37) 
1.4-1.6 yeni nesil dizeller her türlü daha ekonomik.

hibritler aşırı yoğun şehir trafiğinde avantaj sağlıyor sadece. uzun yolda normal araba işte. ayrıca 3-4 sene içinde aküler zayıflıyor değişimi ciddi rakamlar.

1.6 dizel araç kullanıyorum. yoğun istanbul trafiğinde yakıt tüketimin 5.5lt
  • orpheus  (16.03.19 14:20:24) 
toyotanın 5 sene batarya garantisi varmış. 5 sene sonrasında da senelik 520 lira ücret alıp garantiyi uzatıyorlarmış.


  • sutlu nescafe  (16.03.19 14:25:59) 
Hibrit sahibiyim az ve öz cevap : hayır bi dizel kadar yakar. Uzun yolda daha az yakar şehir içi yokuş çoksa daha fazla yakar şehir içi 4.5 ila 5 şehür dışı 4 yakıyor


  • photo85  (16.03.19 14:37:23) 
hybrid 2014 yaris 50 kmh hıza kadar elektrikli motorla gidiyor. 50 kmh hızdan sonra benzinli motor devreye giriyor. her frene basıldığında hybrid motor bataryası doluyor. çift motor belli hızdan sonra beraber çalışıyor eve şehir içinde karlı ancak uzun yolda 1.5L motor olmasına rağmen hızlanması ve tepkileri zayıf.


  • mikahakkinen  (16.03.19 15:30:01) 
Türkiye'de çevreci bir düşüncen olmadığını varsayarak ödediğin ekstra maliyete değmez. Bu araçlar emisyon vergilerinin yüksek olduğu ülkeler içindir.

Avrupa'da ortalama bir dizelin emisyon vergisi 300 euro senelik, hybrid ise 40 euro. Alırken çevreci araç vergi indirimleri olabiliyor. Üstelik 2018'den itibaren bazı ülkelerde şehir içi dizel araçlar yasaklanacak diye insanlar sıfır dizel almaktan imtina ediyor.

Türkiye'de böyle bir durum yok malumunuz.
  • bos gezenin bos ustasi  (16.03.19 17:25:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.