[]

İhracat - ithalatta sözleşme hk. bir soru

arkadaşlar merhaba.

benim sorum bu işleri bilenler için belki çok temel bir soru olacak ama bu işlerde yeni olduğum için bilmiyorum.

şimdi ben ürettiğim ürünleri yurtdışındaki müşterime göndereceğim.
bu kişilerle imzalamak için "CONTRACT FOR THE INTERNATIONAL COMMERCIAL SALE OF GOODS" isminde bir sözleşme hazırladım. ama ben bu kişilerle bu sözleşmeyi nasıl ıslak imzalı şekilde imzalayacağım? müşteriyle aramda 2000 km mesafe var.

bu işin yöntemi, methodu, formülü nedir?

gülmeyin nolur, bilinmeyince bilinmiyor işte :))
çevremdeki, tanıdığım insanlara bunu sorup da "ulen daha bunu mu bilmiyon" şeklinde amatör intibası uyandırmak istemiyorum. buradan anonim olarak sorayım dedim.

herkese şimdiden teşekkürler ;)

 
karşı tarafa .doc veya .pdf olarak sözleşmeyi eposta atıyorum. ıslak imza sonrası karşı taraftan dhl, ups, fedex gibi kargoyla yollamasını talep ediyorum.


  • sibrizzio  (16.03.19 01:36:05) 
docusign ve benzeri hizmetler. yurtdışına iki kere satış yaptım, ikisinde de sözleşmeyi docusign ile gönderdiler.


  • malheiros  (16.03.19 01:38:58) 
önce pdf halinde karşı tarafa online gönder imzalasınlar taratıp sana göndersinler. sende imzala tarat gönder.
imzadan sonra hardcopyleri sen imzala kargo ile gönder onlarda imzalayıp sana bir örneğini geri göndersinler.
genelde parayı ödeyecek olan en son imzalar.
  • dedim dedim de kime dedim  (16.03.19 01:42:27 ~ 01:42:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.