[]

Kazada motor yağının akması

Geçenlerde kaza yaptım serviste yapılıyor araç.

Ama servisteki adam diyor ki kazadan sonra motoru kapatmadıysan yağsız çalışacağından dolayı ekstra bi 15 bin daha masraf çıkar. Ben kapatıp kapatmadığımı şoktan hatırlamıyorum

Araba dizel ve otomatik vites. Hava yastıkları açılan arabanın dörtlüleri bile yakmasına rağmen salak gibi har har har motoru çalıştırmaya devam edecek olması pek akıl karı gelmiyor açıkçası. Adam beni mi kandırıyor acaba?

 
Kandırıyor olabilir. Avrupa'da arabadan anlamayan tipler kilometrelerce yağsız kullanıyor arabayı. Kısa süre yağsız çalıştı diye motor bloğu tamamen kullanılmaz hale gelmez. Turbo bozulabilir dicem o da rölantide çalışmıyor zaten.


  • bos gezenin bos ustasi  (16.03.19 00:43:36) 
arac o durumda motoru stop etmez. detayini bilmiyorum hararet yukselince de mesela koruma amacli stop edebilir ama etmiyor. yani siz kapatmadiysaniz motor stop etmemistir.


ancak zaten kazada sabit duran aracin motoru rolantide ve karterdeki yag da 1 saniyede bosalmaz. bahsedilen tamirci pek iyi niyetli omayabilir. ama dedigi de dogru yagsiz calisan bir motor buyuk risk altinda kalir.

not:buyuk darbe aldiginda motora giden yakiti kesen bir sistem var ama her kazada yakiti kesmeyebilir.
  • orpheus  (16.03.19 01:04:28 ~ 02:19:45) 
Kazada araclar yakiti keser, benim 1999 model arabada bile vardi bu olay. Ama o sistemin de beyni bulaniyor tabi bazi kazalarda.


  • acemi  (16.03.19 01:10:06) 
kazadan sonra arabanın yağı ne oldu, nasıl oldu da motor yağsız kaldı anlam veremedim. motor genleşme kabı kırılır susuz kalır filan anlarım da motora çekiçle filan dalsan bile o yağı çıkarman pek söz konusu değil. altında tapası var onu açman gerekir ama o da öyle kazada basitçe açılacak bi bişey değil.

bana sorarsan usta sana kazığı atacak fakat bu işten anlıyo musun onu deniyo. kaza anında aracın yağının dökülüp yağsız çalışması çok anlamlı gelmedi.

bu arada arabayı yağsız şekilde kullanan kişi kim? hani yağsız çalıştı filan demişsinya ondan soruyorum.
  • johnnie w lker  (16.03.19 01:11:10) 
Kazada karter delinebilir motor yağı boşalır ancak o kadardan çok bir şey olmaz sonuçta tapagaz çalışmadı.


  • bos gezenin bos ustasi  (16.03.19 01:16:12) 
Araç ne hocam. Kaza olduktan sonra zaten araba stop eder istesende çalıştıramazsın. Clio da bile var bu özellik


  • goodman  (16.03.19 01:31:23) 
Karter deposu delindiyse yagin tamamen bosalana kadar arac belli bir sure calisir sikintisiz. Airbag patladiysa yani aracin mantiken stop etmesi, motoru durdurmasi gerekiyor. Masrafin 15 bin oldugu dusunuldugunde yetkili serviste yaptirmiyorsan aracinin iyi bir model oldugunu varsayarak problem cikmaz diyorum.

Benzer durum benim de basima geldi, 2-3 sene once polo dizel aracimda kasiste karteri patlatmistim. Motor yagsiz calistiysa 5 bine patlar muhabbeti yapmislardi seninkine benzer. Nihayetinde bir sey olmadi. Ve ben park yerinden tamamen yagsiz(ertesi gun) calistirip stop ettirip 4-5 defa bi 30 metre araci inatla goturmeye calismistim, ne olduguna anlam veremeyip.

Cok gecmis olsun. Oto tamircilerine cok guven olmuyor, dikkat etmek lazim.
  • karpuzpeynirekmeksu  (16.03.19 09:27:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.