[]

Ne Yaziyor? Rumca

Baya eski bir sey, ananemin ananesinin annesinden falan kalmis, anlayan biri cevirebilir mi?

eksiup.com


 
Altta, Deisis Elenis Themistokleous yazıyor, tanıdık bir isim mi?

Üst taraf da şu: ΜΝΗΣΘΗΤΙ ΗΜΩΝ ΙΝΒΙ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ
ama ya yanlış bir şey yaptım ya da eksik karakterler var. Google translate'e atınca da çok anlamlı olmadı. Elimden bu kadarı geliyor :)
  • kobuzchu kiz  (15.03.19 23:11:50 ~ 23:13:38) 
Aha küçük harfle yapınca oldu.
Μνηθητι ημων ινβι τη βασιλεια σου
Krallığımızı hatırla
  • kobuzchu kiz  (15.03.19 23:16:31) 
Gadin anam ceyizime koymus (erkegim), anamiza bacimiza sovmus olmasinlar diye seyettiydim. Isim tanidik degil, isim oldugundan emin miyiz?


  • hailtothethief  (15.03.19 23:23:29) 
Elenis Themistokleous isim, oradan eminiz.
Deisis: Deisis (Yunanca: δέησις; Yakarış), Bizans sanatı ve Doğu Ortodoks sanatında Pantokrator İsa veya benzeri ikonlarda diğer figürlerin ona yöneldiği İsa'nın merkezde olduğu sahne.

Tahminim, Elenis Themistokleous'un deisis'i demek istiyor olabilir.
  • kobuzchu kiz  (15.03.19 23:25:13) 
Epey yıpranmış bir nesneye benziyor, ortada bir haç/çarmıh varmış gibi eskiden, hatta dikenli taç da gözüküyor. Sağlamken orada çarmıha gerilmiş İsa vardı çok büyük ihtimalle.


  • kobuzchu kiz  (15.03.19 23:26:56 ~ 23:29:06) 
Cok teknik konusmussunuz cehaletimi bagislayin, ekstra bilgi olarak anneannemden onceki nesil karadeniz rum'u, dogu ortodoks kismi dogru sanirim


  • hailtothethief  (15.03.19 23:29:26) 
Bildiğim kadarıyla Ortodokslarda ikona kullanımı yaygın, evlerinde ibadet için kullanılıyor. Ortodoks ikonaları diye ararsanız Google'da epey bilgi var. Ama özellikle İsa'nın çarmıha gerilmesini betimleyen ikonalar kullanılıyor mu bilmiyorum.

Elinizdeki büyük ihtimalle böyle bir ikona, Elenis Themistokleous da üst nesillerinizde yaşamış bir kadın ve bu ikonanın sahibi.
  • kobuzchu kiz  (15.03.19 23:33:38 ~ 23:34:39) 
krallığında bizi anımsa yazıyor. altta eleni themistokleou yalvarıyor gibi bir şey.

burada isa mesih çarmıhta betimlenmiş, isa çarmıha gerilirken yanında 2 haydut vardı, onlardan biri dalga geçerken diğeri ona krallığında beni anımsa demişti. isa da ona krallığımda yanımda olacaksın demişti, hatta ilk cennet müjdelenen kişi bu hayduttur. yani azılı bir serseri de olsak umudumuzu kaybetmememiz gerekir. senin büyük valideyi de krallığına alsın rabbim. amin.
  • prasinos  (15.03.19 23:38:26) 
Μνήσθητι ημών εν τη Βασιλεία Σου: Remember us in Your Kingdom.

ΙΝΒΙ (Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς Ιουδαίων): Jesus from Nazareth, King of the Judeans.

Δέησις Ελένης Θεμιστοκλέους: Prayer for Eleni Themistokleous.

It looks like an item from a memorial service.
  • hailtothethief  (15.03.19 23:43:10) 
Dediler redditten


  • hailtothethief  (15.03.19 23:43:32) 
Anlamını bulmuşsunuz ben başka bir şey demeye geldim. Ne güzel bir hatıra kalmış size yüzyıllar öncesinden. Umarım siz de bu değerli hatırayı muhafaza edebilirsiniz öteki nesillere.


  • biravekahve  (16.03.19 00:00:58) 
Ben de başka bir şey demeye geldim, bu kadar güzel bir aile yadigarını, sandıklarda, bohçalarda değil de, güzel bir çerçeve veya cam bir muhafaza kabında, katlanmamış şekilde, uygun koşullarda tutun derim. Çok şanslısınız, bu güzel yadigarı gelecek kuşaklara taşıyım. Hatta üzerindeki işlemelerin tekniğini, örneğini çıkarsınlar. Çok güzel çünkü. Böyle güzel ve yıllar öncesinden gelen bir güzellikle bizleri buluşturduğunuz için de, size teşekkür ederim.
Belki de kısmetiniz bile açılır, kimbilir:)

  • kimberley  (16.03.19 09:05:27) 
Tesekkurler nazik tavsiyeniz icin, haklisiniz aslinda, belki 100 yildir sandikta duruyormus annem ilk cikardiginda. Ben bir arastirayim nasil muhafaza ediliyormus boyle seyler


  • hailtothethief  (16.03.19 10:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.