[]

Hristiyan din insanları para alıyor mu?

Hristiyan din insanları devletten maaş alıyorlar mı?




 
Turkiye'deki din adamlarindan mi bahsediyorsunuz?

Sanmiyorum. Zaten kiliseye yapilan bagislarla gecindiklerini duymustum.
  • dont eat me  (14.03.19 22:52:16) 
yurtdisindan bahsediyorsan ulkesine gore degisir. isvicre'de maasindan kilise vergisi kesiliyor. hangi kiliseye(katolik, ortodoks vs) bagliysan o kiliselerin masraflari icin harcaniyor. istemiyorsan bu vergiyi vermeyebilirsin fakat o zaman kilise faaliyetlerinden(nikah, vaftiz vs) faydalanamiyorsun.


  • crucio  (14.03.19 22:59:54 ~ 23:00:29) 
yunanistan'da rahipler bizdeki gibi devlet memuru imiş. çipras yakın zamanda bunu değiştirmeyi planlıyormuş.


  • zgrydn  (14.03.19 23:24:42) 
Almanya'da da din vergisi var, kiliseyi kullaniyorsan vergi veriyorsun, masraflar o vergiden karsilaniyor. Sanirim calisanlar da buna dahil.


  • evrim halkasi  (14.03.19 23:42:33) 
İsveç'te çok iyi kazanıyorlar diye duydum 50000 kron civarı maaşları var sanırım.

İsveç Kilisesi(Svenska Kyrkan)'nin kendi bütçesi var. Herkesten çok cüzi bir para cenaze vergisi kesiliyor her ay. Eğer kiliseye kayıtlı isen de başka bir aidat kesiliyor. Tüm bu paralar kilisenin bütçesine aktarılıyor, onlar da bünyesindeki tüm çalışanların ve din adamlarının maaşını ödüyor.

Bir de cenaze parası var, defin yeri ve mezarlık bakımı için senelik veya aylık aidat ödeniyor. Bu paralar da yine kilise bütçesine gidiyor.
  • bos gezenin bos ustasi  (14.03.19 23:52:27) 
devletten de alsa kilise bağışlarından da alsa parayı dağıtıyor çoğu zaten


  • prasinos  (15.03.19 01:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.