[]

Xiaomi Mi A2 vs Xiaomi mi 8 lite

Dolar artmadan eşimle son bir vurgun yapıp telefon alalım diyoruz.
Eşim donanımsal tarafı iyi olsun istiyor, bense fotoğraf/video ve müzik konusunda.
Sizce kime hangisi olsun?


 
İkisinin de kamerası çok iyi değil. Kamera için şu an iphone rakipsiz gibi sanki, iPhone8 bile muhteşem fotoğraflar çekiyor. Bu nedenle kamerayı önemsiyorsanız iPhone bakın derim.


  • taurina  (14.03.19 14:48:21) 
mi 8 lite ın kamerasından biz çok memnunuz.


  • benaslinda  (14.03.19 15:13:55) 
mi a2 nin pil performansı düşük, kullanıcılar ağlıyor.


  • mattiadestro  (14.03.19 17:09:26) 
Redmi note 5 diyorum. Mi A2'yi şarj kapasitesinden direkt eledim.

Mi 8 lite ile Redmi note 5'in kamera çözünürlükleri aynı, note 5'in bataryası daha iyi. Anladığım kadarıyla video performansı biraz daha düşük. Bir de daha ucuz tabii.

Ben note 5 kullanıyorum, şarj ve kamerasından baya memnunum. Akıyor valla telefon. Ben de Ağustos dalgalanmasından önce almıştım neyse ki.
  • piremses  (14.03.19 17:16:53) 
mi A2'nin kamerasi iyi fakat almadan bir arastir. kiz arkadasima aldik kamerasi iyi diye fakat ekran sensorunde sikinti var. konusurken flasi aciyorsun kulaginla falan, sonra kulagindan aldigindan bazen ekrani acmiyor. kronik sorunmus galiba.

A2 lite degil A2'den bahsediyorum.
  • seksli harf  (14.03.19 17:18:28) 
Ikisinde de dişe dokunur fark yok. Kameraları parasına göre gayet iyidir. Mia a2de sd kart yok fakat google android telefonu güncellemeleri hızlı alır.
Şimdi kamera konusunda iki telefonun setupları ayrı. Mi8lite klasik olarak bir ana kamera, bir adet derinlik sensörüne sahip ikinci kamera ile geliyor ki ana kamerasının sensörü ve piksel boyutu gayet başarılı.12 MP, f/1.9 diyafam, 1/2.55" sensör, 1.4µm piksel boyutu, dual pixel. Zaten asıl işi yapan kamera da bu. Diger sensör portre modunda bokeh efektine yarıyor.
Mia2de ise farkli bir kombinasyon var. Iki kamera da beraber çalışıyor ve sonuçta bir adet fotoğraf cikartiyorlar ortaya. Tek tek de kullanabilirsin. Tek tek bakıldığında daha ufak sensörleri var mi8lite'ın ana kamerasına göre. Xiaomi ikinci kamerayı gece biraz daha fazla ışık toplasın diye koydu ki bence is görüyor. Birinci kamera 12 MP, f/1.8 diyafram, 1/2.9" sensör, 1.25µm piksel boyutunda. Ikinci kamera ise
20 MP, f/1.8 diyafram, 1/2.8" sensör boyutuyla ve 1.0µm piksel boyutuyla geliyor. Benim gördüğüm çok yakın performansları.
Videolarda 4k çekebilirsin iki telefonda da. Mi8lite pek ise yaramasa da 4kda dahi eis desteği sunuyor.
  • karacigerim vur kadehlere  (14.03.19 18:39:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.