[]

Böyle iş görüşmesi olur mu?

Vaktinizi almamak için olabildiğince özet geçeceğim.

1. Görüşme yapıldı. (1.gün)
2. Görüşme yapıldı. (5.gün)
Telefonla maaş teklifi yapıldı.(6.gün)
Telefonla teklifi kabul ettim. (8.gün)
Telefonda bu teklifi kabul ettim tüm işlemler tamammıdır iş yerime istifa dilekçemi vereceğim 6 hafta ihbarım var dedim. İşe başlama tarihi olarak 7 hafta sonra 1 tarih belirledik.
Sonra ben kendi çalıştığım şirketle görüştüm işi bırakmak istediğimi 6 hafta ihbar süremde işlerimi devir edeceğimi söyledim. Herhangi bir sorun yok.
Bugün insan kaynakları müdürü beni arıyor. Firma sahibi benimle tanışmak görüşmek istiyormuş. Tamam dedim gelirim tanışalım vb.

Biraz sinirlendim kendimce akşam İk müdürünü aradım görüşmenin kapsamı nedir şeklinde bir soru sordum ve ben sizin iş teklifinizi kabul ettim işten istifa ettim gibi bazı şeyler söyledim.
İk müdürü -Bu aşamadan dönen iş teklifimiz olmadı, sizinle tanışmak istiyor fln gibi bir takım cümleler kurdu ama sesinde panik var gibiydi.

Sorular;
Olur ya Firma sahibi beni beğenmez ise ben ne yapayım?
Bana yapılan iş teklifinden benim işi kabul etmemden haberi olmayabilir mi?
Kendimi tanıtırken 1 nisan itibarı ile bu firmada işe başlayacağıma çok mutluyum falan gibi işe başlayacağımı bildirir bir kaç cümle mi sarf etsem.


(Benim düşüncem bana yapılan iş teklifinden patronun sonradan haberi oldu. ya da bana teklif edilen maaş ortalamanın 1-2 tık üstünde benden onay alınmadan neden buralara çıkıldı fln gibi bir durum var sanki.)

 
yazılı teklif almadan istifa etmeniz biraz acemice olmuş sanki. bu noktadan sonra birşey olacağını sanmıyorum ama yazılı imzalı teklif almanız gerekirdi. biz size teklif sunmadık derlerse nasıl ispat edeceksiniz.
ha olursa da şu anki şirketinize durumu açıklarsınız. orada devam etmenizi kabul ederlerse ki bence ederler, orada devam edersiniz.

  • interview with the vampire  (14.03.19 10:10:17) 
yazılı teklif alsalar bile deneme süresi sonuna kadar fesih edilebilir, çözüm değil.

eğer sorun sadece paraysa anlaşabileceğinizi belirtin.
  • Jesus Christ  (14.03.19 10:32:57) 
@interview with the vampire, yazılı teklifi aldıktan sonra istifa etti diyelim. firma arkadaşla çalışmaktan son anda caydı diyelim. kime şikayet edicek babasına mı? biz size teklif sunmadık niye desinler abi? bu işin hakemi yok ki. sunduk, başta kabul ettik, son saniyede vazgeçtik bas git diyebilirler. yere baka baka dönmek zorunda kalır. risk her zaman var.

@gray... bence olay tam dediğin gibi. ik maaş teklifini kabul etti ama patron daha düşük bir maaşla başka birini çalıştırabileceğini düşündüğü için seni tanımak istiyor. bence patronla konuşurken bu durumdan bahset. patronlar dişli adamı sever.
  • Tears of Devil  (14.03.19 10:34:56) 
bence çözüm çünkü burada sözleşmenin fesh edilmesi mevzu değil. o risk her yeni işe başlarken var. elinde yazılı birşey olsaydı, atıyorum vazgeçtik deselerdi, gerekirse dava açılabilirdi belki, elinde kanıt olurdu.

@tears of devil babasına ? ne alakası var. ayrıca burası türkiye. her şeyi yapabilirler. neden güvensin baştan yazılı birşey olmayınca?
  • interview with the vampire  (14.03.19 10:36:32 ~ 10:38:38) 
interview with the vampire, sözleşme olduğunu ve vazgeçtiklerini varsayalım, dava konusu ne olacak?


  • Jesus Christ  (14.03.19 10:46:48) 
Ik ve bölüm müdürü onayladıysa, patron laf olsun diye tanışmak istemiştir.
Benim eski şirketimde patron, siyasi görüşüne, hayat görüşüne yakın mı diye kendisi tanışırdı adaylarla.
ama bu işe alma/almama gibi durumlarda etkili olmazdı.
sadece kendi duruşunu almasına yarardı
  • Corc  (14.03.19 10:49:01) 
@JC
dava konusunu bilemiyorum çünkü avukat değilim. yazılı teklif almanın iyi olacağını söyledim neden bu kadar abartıldı?neden böyle üstüme gelindiğini anlayamadım.

  • interview with the vampire  (14.03.19 10:55:20) 
bence bu kadar gerilme, olumsuz bir şey olacağını sanmıyorum pek.


  • piremses  (14.03.19 10:56:20) 
@tears of devil, yazdiklariniz hatali.Yazili sozlesme olsaydi is mahkemeye bile dusse alirdi belli miktar tazminati. O Kadar da degil….


  • turkuaz  (14.03.19 10:57:59) 
Patron işe alınacak bir elemanı görmek istiyor ve bundan daha normal ne olabilir ki.

Kimi aldınız bir getirin ben de göreyim diyebilir.
  • ihanet kac kisilik  (14.03.19 10:59:19) 
yüksek ihtimalle patron bu adama neden bu kadar para verdiniz, getirin bir de ben göreceğim dedi.
her şeye hazırlıklı ol derim ben. bir önceki duyuruda da yazmıştık aslında, iş değiştirmek için kötü bir dönem, hele para için kurumsal olmayan bir patron şirketine geçerek değiştirmek şu aşamada yapılacak en son şeylerden. büyük kumar, bol şans.

  • slogan bulamadik  (14.03.19 11:01:53) 
Arkadaşlar tüm yorum görüş ve önerileriniz için teşekkürler.
Aslında firma bir patron firması ama hali hazırda avrupa ve asyada (çin hindistan gibi)
Globalde 4-5 farklı lokasyonda ofisi olan 100+ mühendis 500+ çalışanı olan bir firma ama yerli bir firma aynı zamanda. Kurusal ama patron firması yani. Bence de olumsuz sonuçlanmayacak umarım. En kötü ihtimal ile daha düşük maaş teklifleri olan alternatif bir firmaya yönelir çalışma hayatım boyunca da biri bana o firmayı sorarsa kötülerim. Dahada başka birşey elimden gelmez herhalde.
Aslında benim merak ettiğim şey bana iş teklifi yapıldığını (süreci) patron biliyor mu? Yoksa son görüşme kafasında mı geçecek benim takıldığım nokta bu.
  • graywolf  (14.03.19 11:43:50) 
selam. umarım olumlu geçer. görüşme sonrası burayı da güncellersen sevinirim. bol şans.


  • tmm  (14.03.19 13:51:54) 
Olumlu bitti süreç arkadşlar...


  • graywolf  (20.03.19 09:34:05) 
hayırlı olsun, çok sevindik


  • füt  (20.03.19 09:36:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.