[]

Hukuk burosunu sikayet (ACIL)

Turkcell Financell'e borcum vardi. Bir hukuk burosuna devroldu. Uzun ugraslar sonucu yapilandirmaya ikna ettim.

1500 pesin odeme, kalani 550 taksit yaptım. Pesin odemeyi hemen yaptim. Ilk taksidi odeyemedim.

Bugun aradilar, borcunuzu odememissiniz neden odemediniz diyor.

Dedim ki bu ay odeyemedim, ikinci taksidim geldiginde faiziyle beraber cift odeyecegim.

Boyle bir sey yok. Size hem tamsit yapiyoruz hem odemiyorsunuz. Dedim ki boyle konusamazsiniz benimle. Odemediysem yasal işlemler neyse derhal baslatabilirsiniz. Bana odemezsem nelerle karsilasacagimi vs soyleyebilirsiniz ama bana "sana lutfettik sen hala odemiyorsun" vb konusmalar yetkin degil. Borclu muyum, odeyemiyorum mu dedim. Gerekli işlemleri başlat k zaman degil mi?

Odeyeceksiniz beyefendi ne demek odeyemiyorum diyor hala. Bakin benimle böyle konusmaya devam mi edeceksiniz, telefobu yuzunuze mi kapatayin? Kapatin sa hemen icraya vereyin sizi diyor. Yahu ver zaten diyorum. Sen benimle tartisamazsin, isin borcu tahsil etmek ise, edemiyorsan yasal islemleri baslat, benle tartisamazsin.

Ne diyelim, hem borcun var hem de sana aferin iyi ki borc yapmışsın dememi mi bekliyorsun diyor. Lan sen kimsin benle böyle konusuyorsun. Git neyse islemlee baslat hemen dedim. Oyle mi, hemen yarun isyerine tebligat gondereyim de gorun diyor. Hadi yallah naparsan yap dedim kapadim telefonu yuzune. Ha bu arada, o borcu odeyene kadar her gun AAA-RAAAA-NAAAAA-CAAAAAK-SINIZ diye bas bas bagirarak heceleyerek huzur vermeyecegine dair tehdit ediyor.

Suratina kapadim.

Simdi, bunlarin isi borcu tahsil etmekse ve edemiyorsa hukumk islemleri yapar. Benle boyle konusamaz, tehdit edemez degil mj?

Tekrar aradim, cok kibar bir kadina o sahis hakkinda sikayetxi olacagimi soyledin. O da bana hak verdi. Siz zaten yasal islemleei yapin dedikten sonra sizinle konusacak bir seyi kalmamali. Boyle tartisamaz dedi.

Kisinin sukununu, huzurunu bozmakla tehdit vs ile yuruyup bir seyler yapabilir miyim?

Zira ben ona beni idare esin, sunu yapin bunu yapin demedi. Ben cift taksit odicem dedim. O da olmaz dedi. Ben de o zaman yasal islemleei baslatin, ben odeyemem dedikten sonra tamam deyip bitirmesi lazim. Ben razi olduktan sonra ona benle tartismak dusmez. Hele bir de odeyene kadar her gun AAAARRAAAAANNNAAAACAAAAKSINNNNN diye tehdit edemez haksiz miyim?


Evet borcum var. Evet odemek zorundayım. Rica edecegim kimse bana hem borcunu odeme hem de uste cikma demesin. Ben diyorum ki evet borcum var, odeyemiyorum, bundan kaynakli haklarinizi kullanin. Bundan otesi onlarin islwn baslatmasi. Benle tartismasi degil.

Sorum su, bu edepsize hukuki yoldan hakkini bildirebilmem mumkun mu?

 
Hukuki yoldanda, müdürlerine sikayet ederekte malesef bir sey yapamazsiniz.
Düsünün adamlar sokak ortasinda kavga edip kas, göz patalatacak sekilde polislik oluyorlar, o vakayi bile ciddiye almiyor adamlar. Böyle telefondaki laf dalasiyla kimse ilgilenmez.

Müdürlerine sikayet etme konusunda da; Müdürü adami bu konuda destekliyordur bile, pek bi yaptirim uygulanmaz.

+ Bi uyku herseyin ilaci olur. Yarina bu kadar sinir kalmaz. Sizde bu konuyla ugrasmak istemezsiniz zaten.
  • VIPCH  (13.03.19 18:19:50 ~ 18:20:56) 
Onlar hukuk burosu falan degil, zaten yasal islemle senden o parayi da alamayacaklar.
Sen de faiziyle falan odemeyeceksin. Bunu herkes biliyor.

Sen odeyecek olsan zaten turkcell yasal yolla alabilirdi.

Geriye ne yontem kaliyor?
Seni hergun arayip rahatsiz etmek. Rahatsiz olmazsan da babani kardesini butun akrabalarini sirayla arayacaklar. Hepsine sms atacaklar, oglunuza/kiziniza soyleyin borcunu yatirsin yoksa hapse dusecek diyecekler.
En son bi akraban hapse girme diye parayi yatiracak.
  • acemi  (13.03.19 18:36:08) 
Bu ülkede yasal yollarla artık kimse (zengin ya da yandaş olmayan) hakkını arayamaz ve alamaz. Lütfen bunu kabul edelim. Boşuna uğraşma. Sakin ol, aldırma.
Ev haczi yapamaz yasal değil, üzerine gayrimenkul ya da araç da yoksa hiç bir şey yapamaz. en fazla bankada görünen yasal maaşının dörtte birine haciz getirebilir.

  • olivia  (13.03.19 18:41:27) 
Hukuk bürosu olduğuna emin misin ?


  • photo85  (13.03.19 19:46:00) 
Firmalar alacaklarını kanunen bu tarz aracı kurumlara ufak miktarlara satabiliyorlar. Bu aracı kurumlar ne koparırsa onlar için kar. İnternette araştırın, milyonlarca şikayet var bu sözde hukuk büroları hakkında. Sizi arayanlar da çağrı merkezi zaten. Gerçekten hukuk eğitimi filan olan tipler değil.


  • Phoebe  (13.03.19 19:54:32 ~ 14.03.19 09:12:39) 
Editleyemedim. Bir süre sonra soyismi aynı olan akrabaları aramaya başlayacaklar. İnternetten bakın inceleyin.


  • Phoebe  (13.03.19 19:59:52) 
Hukuk bürosu değil, varlık şirketi onlar. Sizi arayanlar da hukukçu değil, çağrı merkezi elemanı. Odemiyorum, hacze ver, sittin sene taksitle al. Haydi yallah deyince melek oluyorlar.

Benim bir borcumdan ötürü ttnet in borcu devrettiği varlik şirketi annemi arayıp terbiyesizlik yapmıştı. Annemi üzülmüş görüp arayıp ana avrat küfür etmiştim, tek bir defa daga tarafımı ararsanız eğer ofisinize gelir o arayani bulur ağzına şarjörü boşaltırım dedim. Ee sen bizi tehdit mi ediyorsun konusma kayitlari işlem baslaticaz kem küm, dedim baslatmazsaniz ananızı bilmem napiyim. Ben diyorum götü yiyen tek bir kere yanlışlıkla benim veya ailemin telefonunu caldirir, dediklerimi sınamak isteyen buyursun arasın.

1 sene oldu ses soluk yok adamlardan :))) borc da duruyor öyle, yemin etmiştim ben bunu odemeyecegim diye.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (13.03.19 20:38:04) 
Demek istediğim şu ki piyasada çok lanet insan olduğu için bu adamlarin üsluplari da el mecbur bu şekilde. Hak vermiyor değilim, icralık senet kovalayan bi avukat arkadaşım var neler anlatıyor millet ne itlikler yapıyormuş borcunu sallamak için. Benim kızdığım nokta üslup konusunda otomatiğe bağlayıp karşı tarafı seçmeden hareket etmeleri.

Böyle olunca mecbur orman kanunu devreye girmek zorunda oluyor. Karsi taraf 1 kabalaşıyorsa senin 3 kabalaşman lazım ki kotarabilesin
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (13.03.19 20:42:11) 
Evet arkadaslar Collecturk diye bir yer ve bukuk burosu bule degil. Websitelerini inceledim. Cok afedersiniz ben yarin bunlara yarın yapacagimi bilirim. Bunlarla ne Muhttap olacagim. Icra dairesiyle olurum daha iyi. Odeneyecegimi soyleyeyim de tutussunlar. Gider icraya oderim.

Anladigim kadariyla borcu devralma, satin alma olaylari da yok. Bildiginiz call center. Tahsilat yoksa firmalardan odeme de almıyoruz diye kampanyaları bile var. Zaten anlasma yaptiktan sonra ilk odemeyi yine financellin almasindan anlamaliydim. Ben simdi odemezsem bunlar icraya da veremez. Financelle geri döner, ancak onlar gercek bir hukuk burosuna verir sanırım. Zaten bunlar ikinci kurum. Ilki alamayacagini anlayinca bunlara devrolmustu.

Vermeyeyim de bunlardan alsinlar isi yine.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (13.03.19 20:57:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.