[]

2000 kalori alamıyorum sanki fazla geliyor, nasıl olacak bu iş?

bira göbeğimi eritmeye çalışıyorum. 173 boy başlangıç 80.6 kg şuan 74.0 kilo biriyim, yaklaşık 1buçuk aydır alkol tüketmiyorum, diğer abur cuburlarla eskiden beri hiç aram olmadığı için şekersiz, abur cubursuz ve ev yemekli bir hayat sürüyorum.

örnek bir gün yemeğimden bahsedeyim öncelikle:

sabah:

2 haşlanmış yumurta, sadece birinin sarısı.
1 dilim buğday ekmeğine hafif tereyağı,
1 parça peynir
3-4 tane zeytin.

bunu yedim mi 3-4 saat acıkmıyorum, çok hafif acıkma hissi beni asla rahatsız etemez.

öğleden sonra örneğin midem kazınıyorsa yarım muz (irilerden), 4-5 tane köfte. ekmek yok.

bol su içiyorum

akşam ağırlık antrenmanı yapacağım, az sonra 100 150gram bulgur + 100 150 gram tavuk göğüs yiyeceğim, varsa salata da atıştırırım biraz. ekmek yok.


akşam eve döndüğümde de saat 8 gibi 100 gram tavuk 50 gram kadar bulgur tekrar yerim muhtemelen..


benim için bir günde yenilebilecekler bunlar. ayrıca gece çok midem kaznırsa bir bardak sütle 1 parça peynir atıyorum ağzıma ya da yoğurt, belki çok küçük bir parça ekmek sütle. o kadar.


fatsecret e göre yukarıda yazdıklarım 1000 1500 kalori bile etmiyor. ama bu yemek bana yetiyor. bmi calculator e göre bazal metabolizmam 1700 1800 aralığında ve egzersiz de yaptığım için günlük 2000 2500 kalori arası öneriyor.

ben napayım şimdi?

 
ekmekle bulguru dehle. yumurta sarısına sarıl. onu sev.


  • alperz  (13.03.19 17:01:04) 
@alperz benim sorduğum başka birşey ama.


  • sahipsiz  (13.03.19 17:01:35) 
Merhaba,
Benzer bir soru sormuştum. Araştırdım biraz cevap gelmese de. www.eksiduyuru.com

Egzersizden önceki sayıları değerlendirin. Hatta egzersiz değerlerinizi hiç girmeyin uygulamaya.
  • landho  (13.03.19 17:21:21) 
@landho egzersiz girmiyorum sadece günlük yediklerimi kayıt ediyorum ve aldığım kaloriyi ve makroları gösteriyor. ancak benim 2000 doldurmam için demek ki tıka basa yemem lazım uygulamaya göre. bu şekilde de bazal metabolik hızın altında kalıyorum, riskli oluyor yani. kafam karıştı. öteki türlü yersem de kilo veremeyeceğimi hissediyorum


  • sahipsiz  (13.03.19 17:22:53) 
Senin yasadigin sorunu bende yasamistim. Bir kac hocadan bana beslenme plani yazmasini istemistim. Bana diyet icin yazdiklari plandakilerin 3/2 sini yedigimde tika basa dolmus hissediyordum kendimi. Sanirim yiyemedigim icin kalori acigi cok olusuyordu ve vucut kendini koruma moduna aliyordu. Böylece yag yakimida nerdeyse duruyordu (hayvan gibi spora ragmen). Sonunda benim icin basarili olan yöntem icin assagidakileri yaptim:

- Kaloriyi yukari cekebilmek icin kuruyemisleri kullandim.
- Süt ürünlerini azalttim.
- Beslenemedigim zamanlarda spora gittigim günleri azalttim.
  • VIPCH  (13.03.19 17:26:03) 
karbonhidratı azalt yağı artır. kalorin otomatik artar. sorduğun şey bu.


  • alperz  (13.03.19 19:38:39) 
sabah yumurta sayısını arttır 5 (2 tam 3 beyaz), tereyağı çöp o ikili yerine 50 gr yulaf yumurtalar kasede üstüne 5-7 gr zeytinyağı dök.. yağ yakmak istiyorsan uykudan 6 saat öncesinde carb tüketme. hesaplarında 2000 altındaysan yine de çig yer fıstığı tüket. bulguru çıkar hayatından, çok ağır sindiriliyor kabızlık yapıyor vs sen spora gidene kadar mide sindiremez bile belki. carb olarak yerine basmati pirinç tüket.


  • Golgi  (13.03.19 19:50:59 ~ 19:52:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.