[]

Domain aldıktan sonra site oluşturmak için ne yapmalı?

Kodlama falan bilmiyorum. Hazırs sitelerden kuracağım. Bunun için hosting almam gerekir mi?




 
Bir hosting hesabınızın olması gerekiyor. Domain ve Hostingi şöyle düşünebilirsiniz;

Domain, adresiniz. Bildiğiniz adres. Örneğin Esnaf Mahallesi, Alıç Sokağı, No:2, Merkez / Mardin gibi. Adresiniz bu. Fakat adreste ne var? Bir de ev, dükkan gibi bir şey olmalı ki adresin bir anlamı olsun. İşte onu da hosting ile sağlayacaksınız. Hosting hesabının içine, internet sitenize ilişkin bütün dosyalarınızı ekleyecek ve onları orada barındıracaksınız. Sizi arayanlar da adresinizden bulacak.

Kodlama bilmiyorsanız Wordpress sistemini tavsiye ederim. Kolaylıkla bir şeyler oluşturabilirsiniz. Fakat hoşunuza gitmeyen ufak tefek müdahaleler için yine bilen birinden yardım almanız gündeme gelebilir.

Kafanızı karıştırmak için söylemiyorum fakat domaininiz üzerinde SSL Sertifikası desteği olması da gerekecek. Çünkü diğer türlü Google sayfanıza pek değer vermeyecektir. Bu yüzden hosting alırken en azından ücretsiz SSL desteği ve kurulum yardımı olup olmadığını sorarak alın. Ayrıca Wordpress için hazırlanmış hosting paketlerini tercih edin, Wordpress için optimize edilmemiş farklı sunucularda siteniz pek hızlı çalışmayabilir.

Umarım yardımcı olur.

Bol şans.
  • lisw  (13.03.19 15:51:12) 
bu arada domain aldığınız yer ufak bir hosting vermiş olabilir. basit site yapma araçları ve/veya şablonları olabilir. bir kurcalayın paneli.


  • denek hayatım  (13.03.19 17:13:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.