[]

Almanya bluecard es durumu

selamlar ben bluecard alarak almanya'ya geldim, esim de benimle birlikte es durumundan geldi. ona da benimki gibi 4 yil oturma izni verdiler.
ben bluecardli olarak 21 ay sonunda (almanca biliyorum) kalici oturum alabilecegim.
peki bu durum eslerde nasil oluyor? ona da almanca kanitlarsa 21 ayda bu hak veriliyor mu? yoksa 33 ayda mi aliyor? esim ne yapmasi gerekli bilemedik.
tesekkürler

 
benim bildigim eger kisi blue-card sahibi ise 33 ay sonra kalici oturum aliyor, ama bir de ek olarak B1 dil sertifikasi sahibi ise bu sure 21 aya dusurulebiliyor. Bunun icin kisinin kendisi blue-card sahibi olmasi gerekiyor, esler bundan yararlanamiyor.

Blue-card sahibi olmayanlarda kalici oturum almak icin ise almanyada 5 yil ikamet etmek gerekiyor. www.berlin.de

duzeltme: 5 yil kalma nedeni olarak da aile, calisma veya multeci olarak ikamet etmek gerekiyor.
  • emrahday  (13.03.19 13:32:49 ~ 13:54:37) 
hmm anladim, cok tesekkürler. peki diyelim ki ben 21 ayda aldim kalici oturum.
esimin de 4 yil oturum izni devam etti.
madem onun kalici almasi icin 5 yil yasamasi gerekiyor ya snora biz nasil bir basvuru ile onun oturumunu uzatacagiz? yani kalan bir yili da tamamlasin diye. yine es durumundan vizeye basvuracak o zaman 4 yilin sonunda?
  • kaputt  (13.03.19 14:32:20 ~ 14:33:08) 
evet es durumundan vize basvurusu yapacak 4 yil sonunda ve tekrar uzatacaklar. bir kere daha yabancilar dairesine gidip yeniden bir suru belge toplamak rahatsiz edici bir surec ama 4 yil gayet iyi bir sure.


  • emrahday  (13.03.19 16:23:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.