[]

airbnb host sorusu - zor durumdayım

airbnb'de iki senedir odamı kiralıyorum. aramalarda üstte çıkmak için anında rezervasyonu açık bırakıyorum. yani konuklar benden onay almadan rezervasyon yapabiliyor. şimdiye kadar perulusundan tayvanlısına, italyanından bolivyalısına bir sürü kişiyi ağırladım. kimisiyle hala whatsapptan yazışıyoruz. yurtdışına çıkarken konaklama işi genelde çok önceden halledildiği için rezervasyonlarım erken yapılıyordu, zaten ön onaya gerek olmasa da konuklar nezaketen önce kendilerini tanıtıp müsait olup olmadığımı soruyordu, öyle kesinleştiriyorduk. ben de böylece misafirin geleceği tarihe göre kendimi ayarlıyordum. çünkü normalde çalışan eden bir insanım. ona göre evi düzenliyorum, odayı hazırlıyorum, misafiri ben karşılayamayacaksam anahtarı birilerine veriyorum onlar hallediyor vs. bir sürü iş yani.

dün gece 1'de tam yatacakken airbnb'den bildirim geldi. ingiliz (müslüman göçmen) adamın biri cart diye bugünden başlamak üzere bir haftalık rezervasyon yapmış ve sadece "uçağım gündüz 2'de atatürk'te olacak, bana açık adresini verir misin?" yazmış. mesajı görünce elim ayağım boşaldı. şu an ne ev hazır, ne ben o saatte evdeyim, ne de adamı karşılaması için birini ayarlayabilirim. adama "akşam gelebilir misin, gündüz evde yokum" yazdım. iş çıkışı eve gidip odasını falan hazırliycam. ama eleman ne airbnb'den ne whatsapptan cevap vermiyor. konaklama tarihi hemen bugün başladığı için rezervasyon iptal edilemiyor, fatura bile kesilmiş. daha da büyük sorun, adam hiç güven vermiyor. siteye yeni üye olmuş, ne iş yaptığı belli değil, whatsapp fotosu bir acayip, istediğiniz kadar islamofobi diyin ama tip kayık, ayrıca hangi manyak yurtdışı gezisine giderken konaklamayı uçağın kalktığı gün yapar? sanki terörist zannedilmek için elinden geleni yapıyor gibi.

sorularım:

1. ben bu adamı görmezdem gelsem, kapıya kadar gelse kapıyı açmasam falan ne olur? airbnb'den kesin kovulurum sanki ama bunun dışında nasıl bir yaptırım olabilir?
2. siz olsanız bu profildeki birini gönül rahatlığıyla evinize alır mısınız? adam cevap vermiyor. geldiği gün rezervasyon yapıyor. tip desen mücahit. eve onlarca kişi girdi çıktı, ilk defa birine güvenemiyorum.
3. abartıyor olabilir miyim?

 
Bence abartmıyorsunuz yerinizde ben olsam bende korkardım. Bir airbnbyle görüşün evde değilim aynı gün yapılmış falan deyin iptal edebilirler belki ordan.


  • frkn83  (13.03.19 10:35:05) 
Sör, günümüz türkiyesinde inanılmaz çok riskli bir iş yapıyorsunuz, bence aldığınız paraya değmez derim. Abartmak bir yana, otel yerine airbnb kullanan özellikle batılı olmayan insanların %80'i otellerde kimlik sorulduğu için kullanıyor. Buradan çıkartın sonucu.


  • roket adam  (13.03.19 10:38:00) 
Asla o riske girme yarın seni gazetelerde okumak istemeyiz


  • photo85  (13.03.19 11:03:27) 
Roket adam ne kadar dünyadan bihaber bir cevap yazmışsın. Hayatında airbnb hostu oldun mu?

Ben de hostum ama instant booking kapalı. Böyle şeylerle karşılaşmamak için. Ders olsun ne diyeyim.
  • i ve been mistreated  (13.03.19 11:16:43) 
Yerinde olsam ben de korkardım, şüphelerin abartılı değil.

Ancak anında rezervasyonu açık bırakıyorsan ve sistem de aynı güne rezervasyon yaptırmaya engel olmuyorsa o konuda itiraz edebilecek pek bir şeyin yok. Demek ki önceden yapmak ya da sana haber vermek zorunda değil.

Bu konuda Airbnb yaptırımı ne olur bilmiyorum ama canından ve huzundan kıymetli değil.
  • piremses  (13.03.19 11:20:51) 
roket adam cidden abartmışsın abi. evime yirmiden fazla kişi gelmiştir. genelde bizim gibi orta direk ülkeler, batı avrupalı artık ülkeye gelmiyor zaten. ama hepsi de tertemiz insanlardı. kimisi fotoğrafçı, kimisi mühendis, kimisi konservatuar öğrencisi. bazılarıyla dışarıda da görüştüm, yiyip içtik. ben de yurtdışına gittiğimde airbnb'de kalıyorum zaten. maalesef konuya çok uzaksın. neyse dersimi aldım zaten, anında rezervasyonu kapattım. üç kişi az gelsin, kafam rahat olsun ama şu adamı ne yapacağıma hala karar veremedim.


  • sir gawain  (13.03.19 11:48:49 ~ 11:49:33) 
airbnb bir çözüm bulamıyor mu? konuştunuz mu?
bir tek onlar halledebilirler gibi duruyor.

  • interview with the vampire  (13.03.19 12:09:16) 
3ten basliyayim muhtemelen abartıyorsundur. Zaten instant aciksa adam özellikle onu seçmiştir. Muhtemelen o da evin hazir olmamasını anlayisla karsilayacaktir. siz en iyisi ona eşyalarıni önceden birakabilecegini soyleyin mümkünse.
Eğer ki telefona cevap vermezseniz yani adami eve almazsaniz Airbnb ne yapar bilmiyorum ama adam yorum yazabilir ki bu da ilerde sorun yaratir. Hem adamin da son dakika başka yer bulma sansi olmayabilir. Karsi tarafi da dusunmek lazim. En kötü ihtimalle adami bugünlük alin, eger ki gözünüz kesmezse, karşılıklı anlasarak rezervasyonunu değiştirin.

  • zaxurani  (13.03.19 12:36:20) 
halledebildiniz mi merak ettim?


  • interview with the vampire  (14.03.19 08:00:45) 
ölmedim arkadaşlar adam sadece ağır müslüman ve soğuk biri çıktı. hasta olduğu için aslında gelmeyecekmiş, son anda fikrini değiştirip gelmek istemiş o yüzden böyle bir son gün rezi yapmış (gerçekten de hasta). uçaktan inince neyse ki mesajlarımı gördü, eve geç geldi ben de hazırlığımı yapabildim. o konuyu da halletmiş olduk. bundan sonra anında rezi kapalı tutacağım ama. hem bu gerilimi yaşamamak için, hem de misafir seçebilmek için. bu işi sadece para için yapmıyorum, bir şeyler paylaşabileceğim konuşabileceğim insanlar da arıyorum. hiç kafa olarak bu kadar uzak biri gelmemişti evime daha önce, hala onun gerginliği var hafiften.


  • sir gawain  (14.03.19 11:34:27) 
Gelmeden en erken kaç gün önceden rez yapabileceğini, minimum kalış süresini falan ayarlardan düzenleyebiliyorsunuz. İnstayı yine açın isterseniz ama bu ayarları biraz kurcalayın derim. Geçmiş olsun.


  • i ve been mistreated  (14.03.19 12:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.