[]

bu videodaki çekim aparatı nedir?

www.instagram.com

sanki arkasından drone takip ediyor gibi ama o kasktan uzayan aparat ne iş? böyle muhteşem bir çekim yapmak için hangi aparat lazımdır?


 
shop.gopro.com 360 kamera ile çekilmiş daha sonrada premiere gibi kurgu programıyla editlenmiş. POV falan ayarlanabiliyor kurgu programlarında artık.


  • suwat  (13.03.19 09:57:39) 
herhangi bir aksiyon kamerasıyla çekilebilir mi bu görüntü yani yoksa bu linkteki kamera mı lazım? ya asıl sormak istediğim böyle bir çekim için (arkadan ve üstten çekim) nasıl bir aparat lazım?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (13.03.19 10:05:49) 
o aparatları genelde kendileri yapıyorlar. hem çok daha düşük maliyetli oluyor hem de istedikleri açı ve uzunlukta ayarlıyorlar. "diy helmet arm extension" diye youtube araması yaparsanız çıkarlar.


  • Tears of Devil  (13.03.19 10:15:08) 
öncelikle gerekli olan bi adet 360 kamera, aparat çok problem değil önemli olan 360 derece videoyu çekebilmek. daha sonrada bu görüntüyü kullandığın kameranın yazılımlarıyla stitch yani birleştirme işini yapıyorsun. çünkü 360 kameralar 2 farklı lensle görüntüyü kaydeder, birleştirmek gerekir. 360 videoyu destekleyen platformlar youtube, facebook gibi yerlerde videonun ham halini paylaşabilirsin buralarda telefonu sağa sola çevirerek veya mouse yardımıyla senin görüntünün tamamını izleyebiliyorlar. fakat instagram gibi 2d görüntü destekleyen platformlarda premiere gibi kurgu programlarıyla bakış açısını seçip çyle export alman lazım. çünkü boyutu desteklemez.

www.youtube.com bu link sana biraz bilgi verir. bu işleri yaptığımdan başka sorun olursa detaylı açıklarım.
  • suwat  (13.03.19 10:30:41) 
gopro veya rylo kullanılmış burada.360 derece aksiyon kameraları için sabitleme aparatları böyle çubuk şeklinde.


  • argent dawn  (13.03.19 11:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.