[]

Sterlin Brexit Sonrasi

Bu brexit oylamalari reddeilmesine ragmen sterlin dolara karsi artiyor. Bunun nedeni nedir?

Brexitin olmasini zaten ingiliz ekonomisi istemiyor mu?

Brexitin olmasi yada olmamasi sterlini nasil etkileyecek?

 
Aynı soruyu soracaktım, takip


  • chicha  (14.03.19 13:46:18) 
konunun uzmanı değilim fakat benim takip ettiğim ve anladığım kadarıyla olay şu,

* ingiliz siyasetçiler çok yoğun bir propagandayla brexit'in ingiltere açısından çok faydalı olacağını söylediler. sonuç olarak yaşlı nüfusun gavura vurur gibi "çıkalım" mührü vurduğu bir seçimin ardından az farkla brexit kararı çıktı, genç nüfus öfkelendi.

* brexit savunucusu politikacılar, herhalde sonucun çıkacağına dahi inanmadıklarından olacak, ne yapacaklarını bilemediler. brexit sonrası için hiçbir sağlam planın olmadığı ortaya çıktı. sadece brexit dedikoduları yüzünden bir sürü firma ingiltere'den hala avrupa birliği'nde olan ülkelere taşınmaya karar verdi.

* theresa may "çıkıyoz mu??" demesine rağmen yanılmıyorsam iki oylamada da parlamento reddetti bunu, şimdi ne olacağı belirsiz. bir sürü seçenek olabilir, hiçbiri net değil. sanırım parlamento onayı olmaksızın brexit gerçekleşmeyecek. en azından 29 mart'ta.

şu an oylama yapılsa sanırım %60 "çıkmayalım" der, belki daha fazla... o açıdan, brexit'in gerçekleşmemesi aslında bir nebze iyi olabilir çünkü "demek ki çıkmayacağız, belki bir şans olabilir" düşüncesi yaratabilir. brexit'in ülkeye yarardan çok zarar getireceğine herkes ikna olmuş durumda, zaten o yüzden çıkmamak için uğraşıyorlar şu an.

bence brexit olursa sterlin değer kaybeder ve şu an ingiliz ekonomisi brexit'i kesinlikle istemiyor. öte yandan ben üç gün geçinmesi gereken 50 lira varsa bunun 35'iyle pizza alıp iki gün aç gezen bir öğrenciyim, o yüzden beni çok da ciddiye alma, sadece kişisel fikir.

***

edit: meclis oylamasının bağlayıcılığı yokmuş, 29 mart'ta çıkabilirmiş ingiltere.
  • der meister  (14.03.19 13:53:54 ~ 13:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.