[]

Portföy yatırım fonlarına para bağlamak

Merhaba duyurunun yatırımcıları,

Ak portföy gibi iş yatırım gibi özel bankaların ya da portföy şirketlerinin yatırım fonları var.
Geçtiğimiz 1 yıllık, aylık performansları vs. raporlanabilir biçimde
Bu şekilde 100 bin tl gibi bir rakam portföy şirketlerine yatırılsa bu ekonomik ortamda faizden daha fazla getiri sağlar mı? Enflasyondan arındırıldığında %5-10 gibi bir beklentim var.
Özetle 100 bin tl ile dolar alsam atıyorum 20 k dolar bir yıl sonra 20 k dolar 120 bin tl olsa. Bu yatırım fonları bana 121 bin tl ve daha fazla reel getiri sağlar mı? Sağlıyorlar mı? Kullanan deneyen oldu mu?


Teşekkür.

 
Bu tamamen yatırım fonunun konusuna ve risk iştahına göre değişkenlik gösterecek bir konu, gider hisse veya az da olsa döviz bazlı bir fona katılırsan bu getirileri elde edebilirsin ancak. Tabi ki bu da işlerin iyi gittiği varsayımına dayalı bir argüman. eğer işler kötü giderse bahsettiğin oranlarda kayıp yaşaman da mümkün.

Dolarla ilgili soruna istinaden, dolar bazlı yatırım fonuna yatırım yaparsan eğer ve gerçekten doların 6 lira olacağını varsayarsak getirebilir ama bu durumda özel portföye neden girip yönetim ücreti vs. gibi kesintilerle karından olasın düşük spreadli bir mecradan döviz almak yerine? Bu da ikincil bir soru.

Sağlayıp sağlamadığına ilgilendiği yatırım fonlarının önceki dönemki performansına bakabilirsin sitelerinden kendin de dediğin gibi. Tabi ki bu sadece gelecek hakkında fikir verebilir sana, garanti bir yanı yok yıllık faiz kadar getiri getiren temkinli fonlar haricinde.
  • cokponcik  (12.03.19 22:31:52) 
Faizler cok yuksek onun uzerine cikabilecegini sanmiyorum acikcasi. Bir de borsa bence cok popiper degil gecen yazdan beri, e orta veya yuksek risk girsen cogunluk hisse senedi olacak..bence yari dolar, yari faiz


  • apucukuaa  (12.03.19 23:47:54) 
Ben de dusundum gecen sene girmeyi ama dolar firlamadan onceydi.


  • apucukuaa  (12.03.19 23:49:05) 
Hocam benim özellikle ilgilendiğim fonlar Türkiyedeki borsaya ya da emtialara yatırım yapanlar değil.
Özellikle yurtdışı yatırımlar için düşünüyorum.

  • graywolf  (13.03.19 08:25:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.