[]

Aile kavramıyla ilgili yardım.

Kısa bir süre içerisinde konsepti aile olan 20 adet fotoğraf çekmem lazım. Öyle anne, baba, çocuk anane, babaanne fotoğraflarından ziyade onları çağrıştıran ya da daha soyut şeyler çekmem lazım. Mesela, sürahiyle bardak bile bi aile olabilir. Fakat tıkandım aklıma hiçbi şey gelmiyor. Fikirlerinize ihtiyacım var. Bi el atın da bi şeyler parlasın kafamda.

edit: hatta aile olduğunu düşündüğünüz şeyler bile olabilir.


 
türk kahvesi fincanları. ne zaman türk kahvesi fincanı görsem aklıma annem gelir, bayılırım onunla kahve içmeye.

boş fotoğraf albümü veya sadece tek bir eski evlilik fotoğrafının olduğu fotoğraf albümü.

biraz üzücü olabilir ama mezar taşı.

bir kase ufak çikolata ve yanında nane likörü (bayram falan çağrışımlı. gerçi türk kültürüne göre mi söylememişsiniz ama)

yılbaşı ağacı, altında hediyeler.

bir takvim yaprağına kocaman smiley ile işaretlenmiş bir gün ve onun ailenin bir bireyinin doğumgünü olduğunu anlatan bir şey. isim olabilir, lakap olabilir...

bir kişi üzgün, arkasında yüzleri görünmeyen kimisi yaşlılıktan buruşmuş (ailenin büyükleri), kimi minik ve kirli (ailenin en küçükleri), kimi manikürlü (ailenin gençleri) ve kimi güçlü (ailenin orta yaş erkekleri) eller. hepsi omzuna destek vermek amacıyla elini koymuş.

küçük bir çocuğun çizdiği çöp adamlardan oluşan kalabalık bir aile resmi.

çam ağaçları. ama biri minik fidan (çocuk dikmiş), diğeri orta boy (babası dikmiş), diğeri de ulu çınarlar gibi heybetli (büyükbaba dikmiş)

bir kahvaltı masası. terk edilmiş gibi. bir tane çocuk sandalyesi, etrafına kakaolu bir şeyler saçılmış. diğer sandalyenin önünde bir kasede cornflakes türü bir şey. başka bir
sandalye önünde zeytin çekirdekleri ve peyaz peynir kalıntılarının olduğu bir tabak. bir başka sandalyenin önünde bir adet yarısı yenmiş elma (vs vs uzatılabilir). Ayrıca masada tansiyon ilacı, biberon, çay bardağı, sakarin ve bir adet yarısı çözülmüş gazete üzerine bırakılmış gözlük.

bir sürü bebek bezi almış yaşlı bir amca (veya teyze)

karavan.

ipe asılmış, her yaş ve cinsiyetten insana ait çamaşırlar.


öf olayın içine edecem ama söylemezsem çatlarım. bol bol prezervatif. Kullanılmış, kullanılmamış, yırtılmış vs. (iğrencim biliyorum ama dayanamadım)
  • endless dream  (28.03.10 13:45:00 ~ 13:59:57) 
piknik masası,
masal kitabı ve yanında gözlük (bu da pek bi klişeymiş)
dikiş makinası ve yanında bezden yapılmış bir bebek belki.
  • anestezik  (28.03.10 13:56:09) 
bayram şekeri ve kolonya.


  • hollowlife  (28.03.10 13:59:37) 
@K_U_Z_E_Y
o son söylediğini ben de düşündüm. teşekkür ederim :)

  • the patient  (28.03.10 14:13:39) 
alttan fide vermiş bir bitki. muz ağacı örneğin. fidanı verir dibinden, o fidan olgunlaşınca anne ağaç ölür ve çocuk yaşamaya devam eder, bir dakaki tomurcuklanmaya dek.

veya yukarıda üzgün adam için anlattığım şeyin aynısının bir bebeğe uyarlanmış hali. ama bu sefer eller bebeğin çeşitli yerlerine destek olmak amacıyla tutunsun.

türk usulüne uygun olabilecekse hıdrellez için bir gül fidanının dibine iliştirilmiş, dilek dilemiş birinin resimlerle anlattığı çizimler.


Veya 1930'lu yıllardan kalma bir kitap. kitap imzalı. ve o kitabın imzanı sayfasını açmış ufak bir el. (dededen toruna)

Belki bir fatura fotoğrafı. Her nesilden insana yönelik şeyler alınmış. hem bebek için mama, hem dede için baston, anne için pantolon çorabı, anneanne için nakış kitabı, baba için puro, babanne için eski 45'likler cd'si falan...

Uf neyse ben susayım en iyisi aklıma geldikçe geldi. Daha abartmayayım.
  • endless dream  (28.03.10 14:27:16) 
üst üste dikey şekilde banyoya dizilmiş ayrı renklerde 4 diş fırçası..


  • ekinoksah  (28.03.10 14:39:58) 
Bir koli yumurta.


  • sui  (28.03.10 14:55:24) 
soyulmus portakal ve elma!


  • kayranin kedisi  (28.03.10 15:19:36) 
bebeğinin altını temizlerken bir anne. aile kavramındaki fedakarlığı bundan daha iyi anlatan ne olabilir ki? bok temizliyor bildiğin.
sonra kaşıkla bebeğini/çocuğunu besleyen bir anne.
sonra bebeğini emziren bir anne.
hatta sonra sadece bir gebe fotoğrafı, bebeğini karnında taşıyan bir anne.
ve hatta eşinin kulağını karnına koyup dinlediği bir gebe.
sonra mutfakta buklaşık yıkarken bir anne, bu da fedakarlık, bu da aile içi işleri temsil ediyor.
sonra bebeğini/çocuğunu sırtına almış bir baba.
sonra annesi tarafından yıkanırken çekilmiş bir bebek fotoğrafı.
sonra 3. kuşağın da olduğu yaşlı anneanneli/dedeli, çocukllu torunlu bir yemek maması
sonra iki üç çocuk televizyon karşsınında, izlerken. (ne yazık ki türkiyede çocuklarda günlük televizyon izleme ortalama süresi 3 saat gibi)
sonra bir çocuk odasında fırlatılıp atılmış kirli çoraplar (çocuk gene banyoya götürmemiş, mecbur anne toparlayacak odayı)
sonra bir yemek maması herkez bitirmiş yemeğini ama çocuğun yemeğinin yarısı hala duruyor (tabağındakini bitirmemiş bizimkisi)
sonra bilgisayar başında bir çocuk, gürüntünün arka kısmında kitaplar (hayat bilgisi, matematik, türkçe vs.) üst üste yığılımış (bizimkisi derslerini çalışmak yerine bilgisayarda oyun oynuyor)
sonra yerde yemek sofrası, anne ve çocuklar oturmuş televizyon izliyor (yemek hazır ama babanın işten dönmesini bekliyorlar yani)
sonra bir anne çocuğuna hikaye kitabından hikaye anlatırken (ya da bir masa üzerinde sadece bir hikaye kitabının fotoğrafı, üzerinde çocuklar için hikayeler yazıyor)
sonra koltuğun yan tarafından bir bebeğpin yattığı ve yorgunluktan uyuyakalan bir anne
sonra vs. vs.
  • hebelehubu  (28.03.10 16:00:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.