[]

Gözlük soruları

Merhaba

Benim atasundan aldığım bir gözlüğüm vardı, aslında çizik için korumalı camdan almıştım ama nasıl becerdiysem iki camda da başta leke sandığım ama çıkmayan bölgesel çizikler oldu. sürtünme ile olmuş gibi, ince çizik değil yani böyle alan gibi, haliyle çok rahatsız edici. Bugün olduğum yerdeki bazı gözlükçülere sordum çerçeve bizden olmadığı için bir şey yapamayız dediler (isveç) yeni gözlük almak da pahalıya gelecek.

1. buna evde bir şekilde kendim bir şey yapabilir miyim?
2. 1 muhtemelen olmayacak, atasundan çerçeveme uygun yalnız cam alabilir miyim?
3. göz numaralarımı bilmiyorum, atasundan müşteri tc kimlik no gibi bir şey ile öğrenmek mümkün müdür? (1 1.5 sene önce aldım gözlüğü)
4. yalnız cam alınmıyorsa başkası (ablam) reçetesiz gözlük alabilir mi benim yerime? bu pahalı mı olur çok?
5. yalnız gözlük camı veya çerçeveyle beraber gözlük yurtdışına kargolanır mı?

baya zorladım ama burada bir gözlük 500 ile 1500 tl arasına mal olacak, hele şu an hiç param yok buna :( atasundan 100 150 liraya falan halletmiştim geçen sene falan. oradan alıp kargolansa çok daha ucuza gelir o yüzden böyle olmayacak gibi görünen şeyleri merak ettim.

Teşekkürler

 
1. Hayır
2. Gözlüğü Türkiye’ye gönderirsen üzerine cam takarlar.
3. Evet. Eski reçetene bakabilirler.
4. Evet. Fiyat seçeceğin cama ve çerçeveye bağlı.
5. Evet. Kargo da pek az tutmaz sanıyorum.
  • Lim5  (12.03.19 03:48:53) 
1. Hayır
2. Aslında atasunda hala üretilen bir çerçeve modeli ise ona göre cam şekli çıkarabilirler evet. Ayrıca aldığınız faturayla gidince sistemlerinde çıkıyor reçete bilgileri diye hatırlıyorum. Hatta gözlük çerçevesinin serialinden bile çıkıyor da olabilir.
3. Sistemlerinde kayıtlıdır, mümkün olabilir. Reçeteniz olsa daha garanti olurdu.
4.alabilir. Alacağınız camın özelliklerine göre değişir. Standart cam 30 tlden başlayıp özel markalara doğru 500 tlye kadar çıkabilir.
5. Kargolanır.
  • filipis  (12.03.19 22:50:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.